HP Compaq CQ58-d01SQ, laptop office cu Celeron

Dacă-ți plac laptopurile HP atunci am o recomandare – HP Compaq CQ58-d01SQ. Vine cu procesor Celeron 1000M din seria Ivy Bridge și are niște performanțe peste medie deoarece scoate 1732 la benchmark… deci e un laptop bun. Aș recomanda acest model unei persoane care vrea un laptop pentru filme, navigat pe Internet și ascutat muzică.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ». Datorită acestui fapt cred că e unul dintre cele mai ieftine laptopuri de pe piață. Și, chiar dacă e ieftin e și bun deoarece are procesor dual core, placă video HD și 4 GB memorie RAM așa încât Windows 7 să ruleze fluent. Dacă o să vă uitați la poze cu acest model atunci o să vedeți că nu are tastatură numerică în partea dreaptă, iar asta e un lucru bun… în opinia mea.

Din față
Din față

Specificațiile sunt foarte bune, după cum am scris mai sus. Având procesor dual core o să puteți termina mai repede sarcinile care le efectuați pe calculator, iar placa Intel HD o să vă ajute să vizionați filme fără sacadări. Ecranul e unul de 15 inch cu rezoluție HD, iar unghiurile de vizibilitate sunt decente… s-ar putea să fiți nevoiți să înclinați puțin ecranul când vă uitați la un film de la distanță. Are și placă de rețea wireless, iar LAN-ul e unul fără Gigabit… că oricum nu o să vă meargă Internetul cu 1000Mnps.

Plusurile acestui model sunt portabilitatea (greutatea de circa 2.5 kilograme și bateria cu 6 celule care ține undeva la 3 ore), performanțele decente și aspectul plăcut. Din păcate are și câteva minusuri cum ar fi lipsa sistemului de operare (după cum ziceam, recomand 7 pe 64 bit) și că nu are memorie dedicată pentru placa grafică (dacă nu sunteți o persoană pasionată de jocuri atunci nu are rost grafica dedicată, dar să nu mă înțelegeți greșit deoarece jocurile tot merg bine, în speciale cele browser based, adică în browser).

În concluzie, dacă te interesează un laptop care să arate bine și care să nu-ți facă probleme atunci îți recomand un CQ58 precum acesta. Dacă te interesează în detaliu cum arată atunci îți recomand preview-ul de alături care e unul în limba română.

Te-ar mai putea interesa