HP Compaq CQ58-203SQ, laptop performant de tip office

HP Compaq CQ58-203SQ e un laptop bun având în vedere că oferă Core i3 iar majoritatea modelelor vin cu procesoare Celeron ori Pentium. Plusul de performanță e bine venit pentru cei care folosesc doar aplicații. Face parte din cea mai nou serie – CQ58, care e destul de reușită deoarece arată bine, oferă bluetooth și tastatură mai mică (nu vine cu tastatură numerică). Alternative în acest buget sunt multe deci, dacă nu vă place configurația sau cum arată, sunt destule modele din care puteți alegere. În același preț puteți alege un laptop cu Pentium și placă video dedicată, dar numai dacă vreți să jucați jocuri. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Se poate observa atât în poze dar și în clipul de la final, cam cum ar arăta un așa laptop și cât de mare e. Dimensiunile sale sunt cele standard deoarece e unul de 15 inci, iar o geantă Canyon CNL-MBNB14, 15.6″ cred e ok.

Tastatura
Tastatura
Din față
Din față

Specificații tehnice

Are un ecran standard de 15 inci cu rezoluție HD și suprafață lucioasă. Puteți viziona și filme 1080p pe un ecran extern conectat la laptop (prin HDMI), dar și 720p pe laptop. Procesorul Core i3 face parte din a doua serie oferită de Intel și e un model i3-2328M. Deci e unul dintre ultimele modele apărute și datorită unui astfel de procesor are memorie la 1333 MHz și placă video Intel HD 3000. Noile procesoare oferă memorie la frecvență mai mare și placă video pe măsură.

Memoria RAM e destulă deoarece e de 4GB și nu are rost sa upgradați la 8GB deoarece nu veți folosi mai mult. Performanețele grafice sunt limitate deoarece e o placă video integrată. Spațiul de stocare e asigurat de un hard generos – 750 GB. Dotările, porturi și tehnologiile de comunicații sunt cele obișnuite. Bateria sa oferă cam peste 4 ore în modul economic iar în funcție de unele setări, aceasta poate să scadă. Prețul mai mic se datorează și Free DOS-ului.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: fiabil, are tehnologie bluetooth, procesor foarte bun, multitasking, e ieftin (dacă bugetul vă permite atunci vă recomand și un maus MS Wireless 5000 MGC-00005, fără fir) și autonomie generoasă.

Minusuri: nu are Windows 8 preinstalat și USB 3.0.

Concluzie

Acest HP Compaq CQ58-203SQ poate fi al vostru dacă nu-l considerați prea scump și bineînțeles sunteți un fan al acestui producător. Nu ar avea rost să alegeți o altă serie sau un alt laptop cu configurație multimedia dacă nu aveți nevoie de mai multă performanță:

Te-ar mai putea interesa