HP Compaq 6200 Pro Micro Tower

Un astfel de sistem desktop PC HP Compaq 6200 Pro Micro Tower face parte din categoria celor office/business deoarece nu are placă video dedicată (dar se poate instala una chiar şi după ce-l achiziţionaţi), o carcasă robustă, card reader 22 în 1, procesor Dual Core, memorie DDR3 şi o mulţime de porturi. Eu vă recomadn şi modelul HP Pro 3405 care vine cu procesor AMD APU deoarece are o placă video integrată cu performanţe impresionante (comparabile cu modelele de 64 de biţi şi cu memorie de 512 MB). Deci dacă vă plac jocuri optaţi pentru acea variantă, altfel  optaţi pentru Compaq 6200 Pro. Ambele sunt desktopuri fiabile cu preţuri foarte apropiate şi deci alegerea rămâne a a voastră. Acest desktop HP are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Aşa arată

Specificații tehnice

Procesorul Intel Pentium G620 e un model cu două nuclee şi care are un cache de 3 MB şi o frecvenţă de 2.6 GHz. Placa de bază cu chipset Intel Q65 are 2 GB RAM la 1333 MHz, reţea integrată, sunet integrat şi o placă grafică integrată HD 2000. De fapt, acea placă video e integrată în procesor şi nu în placa de bază. E cea mai bună placă grafică pentru utilizare office dar şi pentru vizionare de filme 720p. Sloturile care le veţi găsi pe acea placă de bază sunt: un slot PCI Express x1, două sloturi PCI Express x16 (pentru două plăci video) şi trei sloturi PCI.

Pe lângă acestea are un hard disk de 500 GB, o unitate DVD RW, un cititor de carduri de tipul 22 în 1 şi o sursă de numai 320 de W (are un consum redus). Dacă vă gândiţi să achiziţionaţi o placă video dedicată, ar fi bine să luaţi şi o sursă de cel puţin 450 W. Sistemul de operare de pe acesta e Free DOS şi poate fi înlocuit uşor cu Windows 7 pe 32 de biţi. Alături de acesta veţi găsi un mouse şi o tastatură. Porturile desktopului sunt după cum urmează: un serial, microfon, un DisplayPort, VGA, zece USBuri 2.0, două PS2-uri, LAN şi ieşire audio.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are o mulţime de porturi, posibilitate de upgrade (memorie RAM sau SSD), fiabil, preţ acceptabil, are cititor de carduri avansat şi procesor decent.

Minusuri: posibilităţile de upgrade sunt limite de sursa de 320 W.

Concluzie

Acest HP Compaq 6200 Pro de tip Micro Tower are un design plăcut şi ergonomic. Putem ajunge la concluzia că e un desktop bun dacă facem un raport performanţă/preţ.

Te-ar mai putea interesa