Acest sistem desktop PC HP 8200E SFF e unul de tip business și cu o configurație office. Vine cu procesor Core i5 Sandy Bridge, 4GB de RAM și hard de 500 GB. Dacă nu știți ce sistem de operare să instalați pe acesta, atunci vă recomand Windows 7 însă doar versiunea pe 64 de biți. Nu are importanță dacă optați pentru Ultimate, Professional etc. Spre deosebire de alte desktopuri, are o carcasă mai compactă și se vede cel mai bine în pozele de jos. Chair dacă a fost conceput pentru o poziție orizontală, poate fi pus în plan vertical datorită acelui suport. 8200E SFF are un preț bun Vezi prețul special de azi ».
Poze


Specificații tehnice
Procesorul său Intel Core i5 face parte din seria a doua deoarece e un model 2500 de 3.3 GHz. Ar fi fost interesant dacă ar fi venit cu IvyBridge deoarece prețul e și așa piperat. Bineînțeles placa video e una integrată dar tot de intel e oferită. Placa sa de bază are un chipset Intel Q67 care vine cu sunet integrat, rețea integrată dar și cu sloturile cunoscute (PCI, PCI Express 2.0, PCI Express 2.0 x16). Frecvența memoriei de 4 GB e de 1333 MHz și deci pot trage concluzia că nu are o configurație de ultimă generație deoarece nu e de 1600 MHz. Bineînțeles e vorba de un hard performant și care are o capacitate de 500 GB.
Ca oricare alt desktop, vine cu tastatură și mouse dar sunt cu interfață PS2 și nu USB. Dar nu cred că are mare importanță interfața ci faptul că vă scutește de niște bani chiar dacă nu sunt prea mulți. Carcasa e una de dimensiuni reduse și se folosește de o sursă de 240W. Vine cu unitate DVD, 10 USBuri, DisplayPort, VGA, LAN, audio etc. deci dacă vă doriți un monitor Full HD, trebuie să vă asigurați că are Display Port, sau dacă nu, puteți achiziționa o placă video pe 64 de biți care are fie DVI fie HDMI.
Păreri pro și contra achiziției
Plusuri: fiabilitate, eficiență, robust, performant, se pot face mici upgrade-uri și are periferice incluse.
Minusuri: preț piperat.
Concluzie
HP 8200E SFF e un desktop care se adresează celor care vor performanță, însă într-un astfel de buget există alternative: desktopuri All-in-One, laptopuri de 17/18 inci dar și un desktop obișnuit+monitor. Alegerea e a voastră însă eu aș opta pentru un laptop Thinkpad de la Lenovo sau pentru un desktop AIO de la MSI.