HP 625

Laptopul HP 625 este un laptop la preţ bun, părerea mea. Acesta pare a avea un finisaj mai apreciat fiind un laptop mai mult de oameni de afaceri. Nu el a fel de bun ca un G62-a05SQ, dar merge. O alternativă ceva mai nou cu o placă video mai bună este 620. Un model mai nou ar fi 635 care vine cu o configurație decentă și un design nou. Are un preț bun Vezi prețul special de azi → și e unul dintre cele mai ieftine laptopuri de pe piață.

În momentul de faţă acest laptop HP 625 cu AMD Turion 2 şi v140, este cel mai vândut deoarece este şi cel mai ieftin şi în acelaşi timp performant notebook. În acest review, vei vedea cât de bun este şi de ce îşi merită banii. Îl recomand deoarece arată bine, are preţ acceptabil, Windows 7 funcţionează impecabil pe el, şi calitatea materialului din care este făcut este una bună. Avantajul pe care îl oferă materialul este că nu se văd amprentele, nu se poate zgâria şi cel mai important lucru, că suprafaţa materialului în relief, conferind laptopului un design aparte.

Poze

Pentru că laptopul HP 625 este destul de popular, în sensul că este cel mai vândut notebook, m-am gândit să pun câteva poze cu el.

Închis

Câteva cuvinte ar fi faptul că acest laptop HP 625 este foarte bun pentru uz casinic sau pentru business (pentru oameni de afaceri), datorită performanţelor de care dă dovadă, a capabilităţilor de redare a conţinutului HD, a conectorului HDMI şi a preţului (de la 1.200 de lei, dar depinde şi de model) de neegalat. Să nu mai zic că că arată foarte bine şi asta o puteţi vedea din imaginile postate mai sus.
(Pozele sunt cu notebook-ul în cauză)

Preţuri la configuraţii HP 625

Laptopul vine în numeroase configuraţii cu procesoare dual core de la AMD care au preţ accesibil, de la 1.300 lei. Exemple de configuraţii şi preţuri: cu AMD V140 2.3GHz, 1GB – 1.300 lei, cu AMD V140 2.3GHz, 2GB – 1.499 lei, (îl recomand) cu AMD Turion II Dual-Core P540 2.4GHz şi 2 GB RAM – 1.300- 1.500 lei

Despre configuraţii

Toate cele trei configuraţii au harduri de 320 giga şi sistem de operare Linux. Eu aş alege varianta cu AMD pentru că are placă video cu suport full HD. Preţurile se învârt în jurul sumei de 1.649 de lei, deci sunt de criză. Dar, la resigilate preţul poate fi şi de 13-15 milioane.

Toate trei au procesor AMD, ecran LED de 15.6 inci, RAM DDR3 la 1066/1333 MHz, hard disk SATA de 320 GB la 5400RPM, placă video integrată Mobility Radeon 4200 (o placă video excelentă de la ATI), DVD-RW, cameră web de 2MP, cititor de carduri, Wi-Fi. În ceea ce privesc porturi… au destul de multe: VGA, trei USB-uri 2.0, HDMI, RJ-45, PCMCIA, microfon şi intrare pentru căşti 3.5 mm. Bateria poate ţine şi până la 4-5 ore depinde cum îl folosiţi (ce luminozitate setaţi şi ce aplicaţii folosiţi).

Deosebirile dintre cele trei sunt doar procesorul şi RAMii. Aşa că cel mai performant dintre cele trei este şi cel mai scump, adică cel cu Turion II, pe care-l recomand.

Laptop-ul HP 625 cu AMD V140 2.3GHz şi 1GB RAM este unul la preţ OK. HP 625 este un netbook de business foarte bun datorită conexiunii HDMI cu care vine şi performanţelor de invidiat… toate la un preţ accesibil. Nota 8 pentru acest laptop cu V140, dar dacă avea 2 sau 3 giga de RAM (şi nu 1 GB de RAM) şi procesor dual core atunci lua nota 10, dar aşa rămâne un laptop office slăbuţ, dar ieftin. În rest, HP 625 are tot hard de 320 de giga şi procesor AMD single core v140 de 2,3 giga şi Linux instalat ca sistem de operare.

Laptopul HP 625 cu procesor AMD de tip V140 la 2.3GHz, 2 GB RAM DDR3 şi hard de 320 giga este un laptop office. Arată bine şi seamănă cu un notebook de la Apple. Preţul este cel mai bun în sensul că nu există laptop mai ieftin ca acesta la momentul actual. Costă undeva de la 1.300 de lei ca Resigilat, iar nou undeva la 1.400 de lei. Pro achiziţia acestui laptop, deci plusuri, ar fi designul modern şi atractiv, preţul mic, faptul că este un laptop business datorită prezenţei HDMI, are placă video cu suport Full HD. Datorită faptului că conectivitate HDMI poate fi legat la un monitor şi se pot vedea mai bine filmele HD 1080p sau în alt format.

Va merge foarte bine Windows 7 pe acest aparat datorită faptului că are 2 giga de RAM de tip DDR3 şi probabil că va scoate şi un scor destul de bun. Contra achiziţia acestui notebook (minusuri) ar fi faptul că are procesor single core (procesor AMD V140) şi nu dual core. Poate şi o placă video dedicată era mai bună pentru jocuri, mă refer aici la placa video 4250 (tot de la ATI AMD) care are 256 mega dedicaţi, dar e bun şi modelul 4200 fără memorie de dedicată. Îi dau nota 9 deoarece are procesor single core (unul dual core era mai bun). În rest, HP 625 cu procesor AMD V140 arată foarte bine, iar filmele HD nu ar trebui să fie o problemă deoarece are placă video ATI 4200 cu suport FullHD.

HP 625 cu Turion II P540 e cel mai tare

Părerile în legătură cu laptopul cu procesor AMD Turion II Dual-Core P540 2.4GHz cu 2 GB RAM, hard de 320GB şi linux sunt împărţite pentru că unii spun că este la un preţ prea mic, dar utilizatorii (cei care l-au cumpărat) sunt foarte mulţumiţi. Dacă un laptop este ieftin asta nu înseamnă că nu e bun, ci doar că e accesibil. 🙂 Laptopul HP 625 AMD are un preţ accesibil la 1.500 de lei şi printre punctele forte ar fi placa video ATI Radeon HD 4200 cu suport Full HD şi portul HDMI. Notebook-ul cu AMD este destul de bun şi de aceea a fost făcut cadou câtorva copii cu situaţie materială modestă de Realitatea TV.

Realitatea TV a făcut cadou acest laptop

Laptopuri HP 625 pentru copii de la Realitatea TV

Cei de la Realitatea TV au făcut şi ei o campanie de genul un laptop pentru fiecare copil sau pentru cei care învaţă bine, dar au o situaţie materială modestă. Iniţiativa este de lăudat, dar cam e o ţeapă. Iniţial s-au lăudat că dau laptopuri performante Asus k52f (20 şi ceva de milioane), dar acum dau acest model de HP la 15 milioane.

Iniţiativa este de lăudat, dar e ca şi cum am da televizoare celor din Africa. Ce să facă cu ele dacă nu au curent? Poate erau mai bune alea cu manivelă. 🙂

5 stele din 5

Eu i-aş fi acordat 4 stele din 5 pentru placa video care ar fi putut fi 4250, care este dedicată, dar pentru un asemenea preţ nu poţi să ai pretenţii. Poate dacă ar mai fi fost o variantă de notebook cu o asemenea placă, numai că era cu vreo 50 de lei la scump ajungând la circa 1.500 lei, dar sincer merita.

Cu 4200 al acestui HP 625 (despre care am mai scris) puteţi vedea deasemenea filme în format HD (1080p), sau chiar să vă jucaţi jocuri, dar să nu aveţi cine ştie ce pretenţii.

P.S.: Dacă e să comparăm laptopul HP 625 cu alte laptopuri ieftine atunci acesta va ieşi învingător pentru că are chiar şi HDMI. Deci, per ansamblu laptopul este bun.

72 de comentarii la „HP 625”

 1. Dupa mine notebucu are un pret acceptabil pentru romanul de rand. In general Hpurile au preturi accesibile. Dar imi plac si M5030 şi M5010 destul demult si pretu lor este undeva la 1799 de ron.
  Sunt foarte bune laptopurile cestora si de acesta in special. Mie imi plac modelele cu Athlon V, Athlon Dual Core si Turion.

 2. Dell-urile sunt şi ele bune, iar dacă preţul este de 1.800 lei atunci cred că merită cumpărate. Un lucru care-mi place la Dell-urile amintite de tine e faptul că nu arată ca un Lenovo G550, adică arată bine.
  Tica, are preţul şi aspectul acceptabil, pe când la Lenovo vorbim doar de preţ acceptabil.
  Levi, Realitatea TV nu dă leptopuri în „Ungaria” şi restul provinciei.

 3. In plus este cu Linux, de se uita bietii copii ca la masini straine.
  Sigur este buna si promovarea open source dar nu cred ca era cazul aici.

 4. Isi merita banii si la 16 milioane nu cred ca poti sa ai mari pretentii. Am uitat sa zic ca are HDMI daca i se pare util asa ceva cuiva. Mie imi plac ambele laptopuri, dar prefer pe cele cu Amd.

 5. Jean Valjean, se descurcă ei cumva. Poate au un prieten care să-i ajute cu Windowsul.
  Darius, ai dreptate, la 15-16 milioane nu cred că poţi avea pretenţii.

 6. Acest HP 625 este un laptop care isi merita banii pentru ca are chiar si Hdmi. Eu nu folosesc Hdmi dar poate pe viitor imi va fi util. O alt chestie interesanta este ca are un ecran foarte bun si e foarte rapid.

 7. Lumea este foarte multumita de H P si cred ca am sa cumpar si eu unul de la eMAG.
  Un posesor zicea: „L-am testat cateva zile si sunt tare multumit de aparat. Este un notebook cu design normal…” La acest laptop imi place ca are AMD Visio Pro adică placa video suportă foarte bine jocuri şi filme HD de 1080p.
  Ma intereseaza si pe mine laptopul, dar vreau sa stiu daca are placa video 4200 sau 4250 pentru ca am inteles ca 4250 este dedicata, iar 4200 este integrata.

 8. Darius, tehnologia AMD Vision Pro de la AMD suportă formatul Full HD pentru că HD e doar 720p. Sufletel razboinic, am găsit ceva poze interesante pe care am să le pun mai târziu.
  Conform site-ului HP ro laptopul are chipset AMD RS880M şi placă video 4200, nu 4250. Din câte poţi vedea nu există mari diferenţe între chipseturi şi nici între plăcile video 4200 şi 4250 nu există diferenţe remarcabile.

 9. darius, in Romania acest model are ati 4200 fara memorie dedicata. Poate pe viitor vor pune cu memorie suplimentara de 256 MB.
  „Intel-urile … au fost întotdeauna mai performante şi mai autonome ca AMD-urile, dar acest h p este un laptop pentru oameni de afaceri şi arată mult mai bine. Dar, probabil aş alege Lenovo G550L pentru că Lenovo este fosta divizie de laptopuri a IBM”.
  Eu as zice ca Turion este mai autonom ca orice pentium dual core si calitatea HP este mult peste cea IBM sau Lenovo care sunt facute pe vapor. „Chiar dacă laptopul Lenovo stă prost la capitolul aspect, la capitolul funcţionalitate stă mai bine deoarece are toate dotările necesare (inclusiv bluetooth). Lenovo stă mai bine şi la capitolul preţ deoarece este mai ieftin cu câteva sute de lei faţă de HP, dar depinde şi de model.”
  Lenovo sta prost la toate capitolele. HP-ul este in fata la toate fie ca e pret, aspect sau performanta.

 10. In unele tari vine cu placa video dedicata 4200 sau 4250 si pretul este putin peste 15 milioane.
  Nasul, daca nu exista diferenta atunci nu se numea 4250.
  Darius, si in Germania sunt modele cu 4200 si fara memorie dedicata. Poate si pentru ca nemtii sunt zgarciti.

 11. Darius, la eMAG acest model de laptop HP 625 nu are memorie dedicata.
  Aris, diferenţele sunt nesesizabile. Posibil, iar la treaba cu nemtii ca fiind zgarciti ai dreptate.
  ViruSS, depinde şi de modele de laptopuri, dar dacă ne referim strict la cele două de mai sus atunci ai dreptate.

 12. Multa lume intreaba daca merg jocurile pe acest HP 625. Jocurile merg foarte bine datorita placii video Ati care bate multe placi dedicate de pe PC-uri si placi video integrate de la Intel cum ar fi X 4500M, 4500MHD si Intel HD .

 13. Nasule si ceilalti , m-ati convins ! Am comandat laptopul deja de la eMag .
  Unul resigilat cu AMD Turion II ,la 1500 ron.
  Maine il primesc.

 14. Să-l stăpâneşti fericit. Oricum merită fiecare bănuţ pentru că merg filmele 1080p. Doar cu suntetul stă mai prost (ca oricare laptop), dar orice om are un sistem audio format din măcar două boxe care să-l conecteze la laptop.

 15. mi-am luat de craciun unul, intradevar placa este 4250 dedicata ceea ce ma atras la el, softurile online gratis pe site la hp, la 1700 ron cu 3gb ddr3 … e k, procesorul lucreaza f bine si la pretul asta nu gasesti nik pe piatza competitiv cu el.

 16. eu lam luat de la real Deva….aveau si pret de promotie 🙂
  cu 50 de ron mai ieftin..
  CU sunetul sta prost , ma refer fata de un acer mai ieftin dar asta e….nu le poti avea pe toate

 17. La Real Arad, acest HP 625 e cu 1.799 lei (are video ATI 4200 şi 3 giga DDR3), deci e mult mai scump decât pe eMAG (1.500-1.649 lei).

 18. si eu 1700 am dat …la flanco lam vazut prima data dar era 2100, si m-mam dus dupa un dell ce facea reclama si hopa dau de hp. Eu lucrez de mult cu e.mag dar la 1600 cu ddr3 dak mai pui 100 ron inca, 1Gb ram …tot acolo ajungi …mai pus pe ganduri !…ma mai uit odata le placa sa vad: 4200 / 4250

 19. Cu 100 de ron iti iei 2 GB RAM pt laptop. Dar inainte sa iei 1 GB verifica sa vezi cate sloturi pentru rami are. Ca daca are numai 2 nu prea mai ai ce face cu inca 1GB ram. Daca are numai 2 sloturi va trebui sa-ti ieio placuta de 2 GB si sa scoti una de 1GB.
  P.S.: 1GB ram pt laptop este undeva la 50 RON

 20. mrs de info…stiu k se poate pune 8 gb ram dar acu deocamdata imi ajunge 3 gb DDR3…era o info despre hp 625 la pret cu , configuratia mai slabutza…

 21. Acest model nu e slabut ci anemic. Nu sfatuiesc pe nimeni sa si-l cumpere pentru ca merge cam greu. E mai bun modelul cu 2GM ram sau si mai bun e cel cu turion sau atlon. Eu am modelul cu turion si pana acum nu mi-a facut probleme gta vice city. Jocurile nu prea merg dar eu nu l-am cumparat pentru a ma juca.

 22. eu l-am luat pe HP 625 din real oradea,18 mil fara un leu:). 3 gb ram duce jocurii destul de bine nu cum zic alti ca nu duce si in plus se poate face la placa video owerclock si o poti mari pana la 512 capacitate video doar sa stii.Dealtfel linuxul se schimba daca cunosti cat de cat biosul cu trecere de pe ata pe sata parca…(parerea mea,luatil),Bafta~

 23. Salutare…
  Detin HP 625 varianta cu AMD2100, de doua luni, parerea mea este ca are un pret mai mult decat bun raportat la ce stie sa faca, nu ma pricep sa fac comparatii cu alete variante sau firme producatoare, dar pot spune ca joc cateva jocuri aparute recent care se misca destul de bine, folosesc HDMI cu sistemul audio si LCD-ul, si credeti-ma filmele se vad splendid, am incercat si la 1024p si nu am avut probleme cu imaginea, se vede foarte bine(asta daca se folosesti playere si codecuri bune), in plus mi-sa parut mai usor (ca greutate) decat multe din laptopurile pe care le-am vazut pana acum…

  P.S.: Pt. cei care nu stiu la ce e bun HDMI-ul: ex.: vrei sa vezi un film in format HD sau nu, care are cel putin 5.1 Audio format, uita-te la laptop si vei vedea ca mufa de 3,5mm e Stereo adica reda pe daoua canale audio, asa ca folosesti HDMI impreuna cu un sistem audio compatibil ;).

 24. mda… de mult timp il studiez, dar m-am hotarat, luni ma duc la emag si il iau + 2048 ram sa fie treaba buna. revin cu o parere!

 25. Este o afacere bună deoarece arată bine si nu cred ca un laptop cu ceva mai multi bani (pana in 2000 de lei) ar fi mai bun, iar daca vrei sa-ţi mai iei 2 GB de RAM cu vreo 90 de lei de la eMAG (link http://bit.ly/idG10j) o să ai 3 GB de RAM. Laptopurile cu 2GB de ram au in general numai 2 sloturi pentru rami astfel vei ramane cu 1GB care apoi il poti vinde unui prieten.

 26. Nu sunt deloc hotarat…Un amic si-a luat de la emag si are HD4250. sa-mi iau sa nu-mi iau??? are display mat asta nu ma fascineaza…oare se intretine usor??? oare un display glos e mai bun???…sa-l comand sa nu? sunt tare nehotarat. La emag e cel mai ieftin???

 27. 1. Nu există diferenţe sesizabile între 4250 şi 4200.
  2. Display-ul este ok fiind antireflexie. Unul glossy (lucios) te-ar orbi. Ecranul nu este mat ca la geam, 😀 ci este făcut aşa încât să nu te orbească când e lumină în cameră sau afară.
  3. Mai ieftin ca la eMAG nu există, plus că îl poţi returna în termen de 30 de zile dacă nu ţi-l place.

  La banii aceştia nu găseşti altceva decât un Asus X52F care arată mai bine, dar e mai scump… fiind 1799 lei sau ceva de genul.

  Adevărul este că şi eu am vrut să-mi iau acest HP 625, dar acum stau prost cu finanţele.

  Este un laptop de recomandat. 😉

 28. am vazut ca acelasi model are si procesor p560 de 2,5ghz? gasisem pe un site la 17 si putin. ce spuneti de el?

 29. Da, ştiu că este şi la 1.742 lei… acest HP 625, dar cu Turion P560 de 2.5GHz. Dar la ce te ajută 100 Mhz?

  Eu nu cred că este prea avantajos să dai 100 lei în plus pentru 100 Mhz în plus. 😉

  Cu 100 de lei mai pui 2 giga de RAM. 😀 Dar cred că sunt suficienţi 2.

  Un procesor contează să fie dual core, nu contează câţi giga sau mega Hz are. Sunt depăşite acele vremuri în care cumpăram procesoare în funcţie de MHz, sau Ghz.

 30. ok l-am comandat.si pe emag e mai sigur decat pe alte site fantoma. Era un site unde era reducere 38% cica si ajungea la 1.100 lei.:)). am sunat la misto si ala zicea sa ii trimit bani si in 4 ore il primesc. Ce stiti amandoua sloturile ram sunt vizibile? ca aveam un hp6715s si al 2ilea slot era sub tastatura. pacat ca mi l-a furat

 31. Ar trebui ca sloturile de RAM să fie vizibile pentru că aşa sunt făcute laptopurile moderne mai nou.

 32. nu am stat sa citesc toate comentariile, ca sa vad daca te-a corectat cineva, insa modulele RAM au frecventa de 1333 Mhz,nu de 1066 Mhz cum ai specificat tu,eroare pe care am vazut-o si pe site-ul emag-ului.

 33. Nu ştiu cum este. Varianta cu Turion s-ar putea să aibă 1333, iar cea cu V ar putea să aibă 1066. Foarte bine observat. 😉

 34. Mi-am luat si eu. sunt multumit de el. numai ca hdd e slab tare la transfer. Vreau sa-l schimb. cine il vrea?

 35. Dacă l-ai luat de pe eMAG atunci poţi să-l timiţi înapoi în termen de 30 de zile şi să-ţi iei altceva. Rata de transfer slăbuţă se poate explica prin faptul că are 5400 rpm şi nu 7200 cât are un hard de PC, dar cu un sistem de operare instalat corect nu cred că sunt probleme.

 36. da…pey vreau sa-i schimb hdd sa i pun unul de 7200 si 16mb. sigur o sa-i dea viata. voi ce note aveti la el?

 37. Păi un hard de laptop de 7200 cu buffer de 16 mega e ieftin, adică de undeva de la 180 lei. Unul de 500 (de exemplu Seagate Momentus de 500GB, 7200rpm, 16MB, SATA 2) costă pe la 270 lei la eMAG.ro, dar cred că e cam mult în sensul că eu n-aş avea ce face cu 500 de giga. Eu mi-aş lua un rack de 32 de lei pentru vechiul hard de 320, dacă nu aş reuşi să-l vând şi mi-aş lua un hard mai ieftin de 320 sau 500 giga.

 38. Detin varianta mijocie de HP 625 ( 2.3 ghz , 2GB RAM, Placa video Ati radeon 4250) Pot sa va spund ca de 2 luni detin accest notebook si il folosesc ca si un desktop.Am vizionat foarte multe filme full hd fara probleme. Ma joc The Godfather 2 fara probleme chiar daca nu respecta cerintele minime. Am avut si Nfs Undercover care functiona perfect dar l-am dezinstalat dupa vreo 3 zile pentru ca nu avea suport widescreen. Folosesc laptopul minim 5 ore pe zi si sunt foarte multumit de el. Nu am de gand sa il schimb si cred ca peste minim un an o sa ii fac upgrade. Si sa nu uit rulez windows 7 pe el fara probleme….ma tenteza un os de la mac acm

 39. Eu ştiam că cei de la eMAG au doar cu ATI 4200. În fine, eu cred că este mai bine să rămâi cu W7 deoarece MacOSX nu e mare lucru. Dacă vrei să testezi Macul atunci instalează-l într-o maşină virtuală.

Comentariile sunt închise.