HP 255 G3, notebook cu tehnologie AMD

HP 255 G3 e un laptop din generația a treia de laptopuri HP cu tehnologie AMD. Vine cu procesor quad core și cu cip grafic Radeon R3. Venind cu componente AMD are un preț mult mai mic decât cele care au Intel și de aceea se adresează celora care vor ceva puternic, dar la un cost mult mai mic.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ». Iar, pe acești bani primim un aparat cu 4GB memorie RAM și fără sistem de operare. Din această cauză eu vă recomand Windows 8.1 ori 7. Cel mai bine ar fi să instalați 8.1 deoarece drivere numai pentru acest OS o să găsiți. De asemenea trebuie adăugat că cel mai ușor și rapid mod de instalare al OS-ului e prin intermediul USB 3.0.

Laptopul
Laptopul

Din imaginea de mai sus se poate vedea că e un model mai economic din punct de vedere al aspectului. Are un ecran de 15,6 inci cu o rezoluție HD, iar procesorul cu care e dotat e un AMD A4-6210. Jocurile vor rula datorită acestui procesor, dar și mulțumită plăcii video Radeon R3.
Sistemul de operare lipsește cu desăvârșire, dar având unitate optică nu o să aveți probleme în a-l instala.
Pe partea de portabilitate stă bine deoarece are o greutate de 2,1 kilograme, iar bateria ține vreo 3 ore (chiar dacă-i una cu 3 celule).

Plusurile acestui model sunt costul de achiziție mic, că arată bine (carcasa e una din plastic… dacă erați curioși), portabilitatea ok (mulțumită greutății reduse), i se poate face upgrade (doar la memorie și hard) și că vine cu procesor quad core.
Ca minusuri aș menționa lipsa unui ecran cu o rezoluție mai mare, a unui SSD și că are unitate optică (care adaugă un plus de greutate).

De final pot să spun că acest model e unul perfect pentru cineva care e interesat de un aparat care să arate decent și să aibă performanțe peste medie. Dacă ești interesat de internet Gigabit atunci trebuie știut că acest model nu e pentru așa ceva deoarece placa de rețea e 10/100, iar hardul nu suportă viteze așa de mari.

Te-ar mai putea interesa