HP 250, laptop office accesibil

HP 250 e recomandarea mea de la acest brand dacă sunteți în căutare unui laptop ieftin și fiabil. Îmi place cum arată acest model în special că nu are tastatură numerică, dotare care mi se pare inutilă deoarece există tasta cu cifre și în parte stângă. Aș aș recomanda să instalați Windows 8.1 pe acesta deoarece Linux nu e chiar cel mai grozav sistem de operare. Chiar dacă există trei configurații interesante (cu Celeron, Pentium și Core i3), eu aș opta pentru cel cu Pentium ori Core i3 deoarece viteza de procesare e importantă atunci când folosiți aplicații. NU prea îmi plac laptopurile cu Celeron deoarece caut un laptop mai echilibrat, dar pentru cei care nu vor să dea prea mulți bani pe un laptop, e numai bun.

Alternative sunt destule și pot fi oricare dintre cele 3 configurații ori alte serii apropiate ca buget. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Cu Windows 8

Procesorul pare a fi principala deosebire între cele 3 configurații, dar și hardul poate să difere. Adică poate fi unul de 500GB ori de 750GB, dar indiferent de alegere aveți destul loc pentru fișierele media (filmele și muzica ocupă cel mai mult loc). Ecranul vine cu o protecție mată care e destul de bună pentru cei care nu vor ca lumina să se reflecte din ecran. E vorba de unul de 15 inci cu rezoluție HD și tehnologie de iluminare LED.

Restul configurației nu diferă: 4GB RAM și placă video Intel. Nici o configurație nu are o placă video dedicată ci doar una integrată. Dotările lor sunt interesante: DVD, difuzoare stereo, cameră web. card reader, HDMI, microfon, LAN, VGA, trei USBuri 2.0, bluetooth etc. Nu are USB 3.0 care putea fi util pentru cei care au un stick cu USB 3.0, iar transferul fișierelor e foarte bun. Cu o baterie de 6 celule autonomie e foarte bună și ține de cum alegeți setările de luminozitate ori cât de solicitată e configurația.

Plusuri: autonomie de lucru în jur de 4 ore, bluetooth, design interesant, fiabilitate și preț atractiv.
Minusuri: nu prea are.

HP 250 e unul din multele serii lansate de acest brand și care se adresează celor care au un buget mic. Jos e un clip cu despachetarea unui laptop asemănător iar configurația laptopului nu afectează designul laptopului. Poate fi un bun desktop replacement dacă nu ați avut un desktop prea performant iar un ecran de 15 icni ar fi perfect pentru filme, navigare, citit etc.

Lasă un comentariu