HP 250 G8, laptop office cu procesor Ice Lake

Laptopul din imagine este un HP 250 G8 care este puțin mai diferit decât generația precedentă. Configurațiile pot fi diverse în funcție de necesitățile fiecăruia și bugetul alocat. Procesorul Intel este unul din seria Ice Lake, adică folosește tehnologia mai nouă – 10 nm. Unele laptopuri au SSD-uri SATA sau HDD-uri, iar altele au acel SSD de tip M.2 care este montat pe placa de bază. Bineînțeles, se poate face upgrade ulterior dacă vreți mai mult spațiu de tocare sau doar medii de stocare rapide (SSD-uri).

Construcția este una destul de compactă și se vede din lateral, iar porturile au fost mutate mai în spate. Portul LAN este pus mai spre colțul laptopului și nu a fost eliminat ca la alte serii. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Voi decideți dacă un model vi se potrivește sau dacă este conform bugetului. Îmi place cel cu Core i5 și 8GB de RAM, însă un SSD M.2 este necesar dacă vreți ca totul să pornească rapid. Hard discurile sunt utile doar pentru a stoca fișiere media și cam atât. Pentru uz office, SSD-ul este mult superior și prețurile scad de la an la an. Arată bine pe argintiu și tastatura a rămas neagră pentru a fi mai vizibilă, însă și rama ecranului este neagră ca la alte laptopuri.

Păreri pro și contra

Vedem o greutate destul de scăzută la noile laptopuri HP, dar și un design foarte subțire. Ultrabookurile tind să fie istorie pentru că tot mai multe laptopuri devin ultraportabile, singura diferență o face materialul din care este realizată carcasa (plastic, aluminiu sau aliaj). Bineînțeles, autonomia laptopului poate să difere în funcție de serie și poate fi de două ori mai mare la modelele de top. Acesta devine irelevantă dacă îl veți folosi strict în locul PC-ului și nu-l veți lua cu voi (oraș, serviciu, călătorii etc).

HP 250 G8 este o variantă puțin mai actualizată, însă nu este singura opțiune oferită de acest brand. Dacă vreți componente ceva mai diferite atunci discutăm de un buget mult mai mare, însă există și posibilitatea upgradării actualei configurații (SSD și RAM).