HP 17-x005nq, laptop cu ecran de 17 inci

Laptopul HP 17-x005nq e unul dintre puținele modele care mai oferă ecran atât de mare, majoritatea laptopurilor de pe piață fiind de 15 inci deoarece sunt mai portabile. Arată destul de bine pe negru și are o configurație destul de puternice pentru acest buget, dar poate că mulți dintre voi v-ați fi dorit un model pe altă culoare. Designul e destul de clasic dar plăcut și se poate vedea și în clipul de la final. Nu face parte dintr-o generație foarte nouă, pentru că nu are procesor Intel Kaby Lake și placa video e de ajuns pentru a rula câteva jocuri la detalii medii.

Sunt laptop ceva mai ușoare datorită dimensiunilor mai reduse, dar cred că acesta îl vreți pentru a lucra la birou. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Nu aveți nevoie de componente mai bune dacă nu sunteți un utilizator cu pretenții foarte mari. Oricum, mă gândesc că vă limitați la acest buget pentru un model cu ecran mare. Mulți ar fi tentați să opteze pentru laptop de 15 inci și un monitor alăturat, dar va ocupa mai mult spațiu pe birou. Poate că un monitor suplimentar va fi util dacă vreți să faceți live streaming pe Youtube și în același timp să urmăriți și chatul.

Are la fel de multe dotări ca și un laptop clasic, doar că acesta are și TPM.

Păreri pro și contra

Nu văd ce s-ar putea upgrada la acesta, dar un SSD mi se pare o alegere foarte inspirată pentru că aplicațiile vor porni instant. Performanțele depinde de procesor, iar pentru uz office un model Intel Core i5 Skylake e de ajuns. Difuzoarele sale sunt suficient de clare, iar cei pasionați de muzică le recomand un sistem audio de tip 2.1.

Din păcate, laptopul HP 17-x005nq nu e conceput pentru sarcini grele, de aceea există variantele din seria Omen. Sunt alte tipuri de laptopuri care sunt construite cu alte tipuri de componente hardware. Ca oricare alt laptop și acesta are nevoie de Windows 10 care poate fi instalat prin intermediul unui stick USB 3.0 deoarece e mult mai rapid.

Te-ar mai putea interesa