HP 17-cp1008nq, păreri model cu Ryzen 5 5625U

HP 17-cp1008nq e un laptop din clasa multimedia pentru acele persoane interesate de ceva robust și performant. Venind cu procesor Ryzen 5 care are șase nuclee putem să spunem că se va descurca foarte bine în sarcini care necesită multă putere de calcul.

Are un preț bun Vezi prețul special de azi ». Pe acești bani primim un model de culoare neagră (producătorul o numește jet black) care vine cu Windows și portabilitate bună. Fiind un model de 17 inci, evident că are tastatură cu numpad, lucru sesizabil din imaginea de alături.

HP 17 cp0003nq 1

Păreri pro și contra

Sunt mai multe lucruri care te-ar face să te orientezi înspre un astfel de HP, iar principalele ar fi:

  • Procesorul puternic
  • Memoria RAM suficientă
  • Ecranul clar cu rezoluție FHD
  • Prezența sistemului de operare
  • Că are portabilitatea bună

Procesorul Ryzen 5 5625u e atât de puternic încât pe cpubenchmark scoate 14937 puncte. În urmă cu câțiva ani acesta era un punctaj demn de procesor i7.

Fiind vorba despre un laptop al anilor 2022-2023 trebuia să aibă 16 giga RAM. Iar, că tot am menționat memoria, trebuie să scriu că stocarea acestui laptop se realizează pe un SSD de 512 giga.

În privința ecranului, acesta nu doar e unul de 17,3 inci, ci are panoul IPS și strat anti-glare.

Foarte interesat e faptul că acest model vine cu o autonomie de 8 ore și greutate de circa 2 kilograme. Asta în condițiile în care ecranul e unul de 17,3 inci. Din această cauză eu zi că modelul de față are o excelentă portabilitatea.

Singurul dezavantaj e că nu are placă video cu memorie proprie. Însă are un cip grafic care se folosește de memoria sistemului. Laptopul are 16 GB așa încât să pot spune că e mai mult decât suficient.

Concluzia mea legată de modelul 17-cp1008nq e că își merită banii în cazul în care vreți ceva de calitate de la un producător american.

Te-ar mai putea interesa