HP 17-cn0042nq, cel mai accesibil laptop de 17 inci

Laptopul HP 17-cn0042nq pare să fie unul dintre cele mai ieftine laptopuri de 17 inci de pe piață, plus că vi se oferă și Windows 10 preinstalat. Procesorul din dotare e un N4020 care scoate 1560 puncte la benchmark, iar în felul acesta putem spune că e un laptop acceptabil. Se adresează celora în căutarea unui model pentru filme și aplicații nu prea complexe. Aș putea spune că este un model multimedia datorită rezoluției ecranului de 17.3 inci și faptului că are ecran cu rezoluție Full HD.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un laptop cu ecran generos, SSD foarte bun, un design modern și multe altele. Un SSD mai mare vedeți pe laptopuri cu ecran mai mic – ASUS M415UA, dacă nu vreți să depășiți bugetul.

Merită sau nu merită cumpărat?

Procesorul din dotare e unul Intel Celeron cu cip grafic integrat (UHD 600) și furnizează toată puterea necesară în aplicații. E bine să te orientezi înspre un laptop cu procesor cât mai puternic, iar acest model e un astfel de PC. Memoria RAM e una de 4 giga, iar dacă vreți mai mult atunci se poate adăuga așa încât să obțineți maxim 8 giga DDR4, pentru că aveți un slot liber. Pentru stocare laptopul se pot utiliza și soluții externe, cum sunt medii de stocare cu interfață USB.

Evident că nu are o placă video dedicată deoarece nu poate rula jocuri cu astfel de componente, însă puteți rula fără probleme jocuri 2D sau pe bază de browser. Conectarea la net se poate face cu sau fără fir, iar pentru acest laptop aș alege un router cât mai bun pentru a vă bucura de o rată de transfer bună. Să nu plângeți prea mult după faptul că un laptop nu are wireless ax deoarece configurația nu suportă o viteză de transfer foarte mare, de aceea WiFi ac este de ajuns.

Concluzie

Pentru achiziția acestui model ar fi că arată bine, costul de achiziție nu prea mare, ecran IPS cu diagonală mare, placa de rețea rapidă, se mișcă rapid. În concluzie pot spune că acest model HP 17-cn0042nq se adresează persoanelor interesate de un model ceva mai mare care să poată fi utilizat la un spectru larg de sarcini și care ar fi bun chiar și pe post de desktop replacement.

Te-ar mai putea interesa