HP 17-cn0026nq, laptop mare cu display Full HD și procesor Intel Core i5-1135G7

Laptopuri cu ecran mare sunt ceva mai atractive pentru că poate ați fost obișnuiți să folosiți monitoare mari. HP 17-cn0026nq este modelul din imaginea de jos și chiar dacă arată ca multe altele, are un ecran mare și la interior unul dintre cele mai performante procesoare – Intel Core i5-1135G7. Nu cred că veți avea nevoie de un Core i7, plus că laptopul ar costa prea mult cu acest procesor. Chiar și restul componentelor sunt foarte importante, iar aici mă refer la memorie RAM și SSD. Alte componente nu ne-ar interesa deoarece mai toate sunt integrate și nu pot fi înlocuite.

Dacă aveți ocazia să-l prindeți la o promoție foarte bună, atunci nu ar trebui să stați prea mult pe gânduri sau poate v-ar plăcea un HP 17-cn0029nq (fără hard, dar cu SSD de 512GB). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

HP 17 cn0017nq

Merită sau nu merită cumpărat?

Procesorul menționat mai sus face parte din generația nouă care folosește ceva mai bună tehnologie de fabricație Intel – 10 nm, însă AMD a ajuns la 6 nm (au procesoarele de gaming). Diferențele se văd la performanță și eficiență, astfel că bateria nu mai trebuie să fie la fel de mare. Placa video integrată consumă mult mai puțin decât cea dedicată, dar depinde și ce veți rula pe el, însă nu l-aș forța prea mult.

Față de multe alte laptopuri, acesta oferă și un hard disc de 1TB care oferă suficient spațiu pentru numeroasele fișiere. Laptopul se va mișca destul de bine cu acel SSD, că doar sistemul de operare și aplicațiile vor fi instalate pe el. Puteți pune HDD și pe laptopuri care au doar SSD, deoarece vorbim de unul în format M.2.

Concluzie

Majoritatea laptopurilor sunt pe alte culori (gri, argintiu etc) și tot mai puține sunt pe negru, dar nu și în cazul laptopurilor de gaming. Cel de sus arată bine pe negru iar dacă vă place această culoare, atunci aveți un motiv în plus să-l alegeți. HP 17-cn0026nq are un preț corect pentru ce oferă, iar dacă vă doriți un procesor mai performant sau poate doar un SSD mare în același buget, v-aș recomanda un model cu ecran mai mic (15.6 inci).

Te-ar mai putea interesa