HP 17-cb0007nq, laptop Omen cu i7-9750H şi RTX 2070

Laptopul Omen by HP 17-cb0007nq e unul pentru editori viteo ori pentru persoanele interesate de ceva puternic la jocuri. Vine cu componente puternice precum cipul grafic RTX 2070 8GB şi procesorul i7-9750H cu şase nuclee.
De la început trebuie să vă spun că acesta e un desktop replacement de 17,3 inci, iar portabilitatea sa nu e punctul forte deoarece are o greutate de 3,29kg. Bateria ţine undeva la 4 ore, deci nu vă va trebui UPS.

Are un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un laptop de 17 inci cu performanţe foarte bun şi cu mutle tehnologii utile cum ar fi cea RTX (Ray Tracing)


Păreri pro şi contra

Modelul HP 17-cb0007nq vine cu procesor i7 six core foarte performant, iar în sarcini video complexe e ajutat de cipul grafic RTX 2070.
Memoria RAM instalată e de 16GB, iar pentru stocare se foloseşte de un SSD tip M2 cu capacitate de 1,5 TB. E o opţiune foarte bună pentru că o astfel de stocare e mult mai rapidă decât un HDD.
Vine cu o multitudine de lucruri pe partea de porturi, printre acestea fiind HDMI, 4 USB-uri, LAN Gigabit, Mini Display Port, card reader, wireless ac şi bluetooth.
Ecranul nu doar că e mare, dar are panel IPS, refresh la 144 Hz şi rezoluţie FHD.
Şi sunetul e unul calitativ deoarece producătorul difuzoarelor e Bang&Olufsen.
Pe partea de ergonomie acest laptop are ecran anti-glare şi tastatură iluminată. Ecranul anti-glare ajută ca lumina să nu se reflecte de pe suprafaţa sa.

Un laptop cu cip grafic RTX e superior unuia cu GTX deoarece tehnologia Ray Tracing oferă mai multe detalii grafice care sunt suportate hardware. Diferenţa dintre o placă RTX 2070 şi una GTX 1070 mai e şi că cea RTX e pe primele locuri în clasa 1, iar cea GTX e pe ultimul loc.
Lipsa unităţii optice nu e una dezavantaj, instalarea sistemului de operare putându-se face de pe un stick USB. Eu recomand Windows 10.

Te-ar mai putea interesa