HP 17-cb0001nq, laptop cu display 144 Hz

Laptopul din imagine se numește HP 17-cb0001nq și dacă numele nu vă zice prea multe, atunci trebuie să vă informez că e vorba de seria Omen de 17 inci. Avem cele mai bune componente de pe piață și unele jocuri nu necesită un Core i7 cu 6 nuclee, actualul Core i5 fiind de ajuns. Noile plăci video sunt ce mai bune însă acest GTX 1660 Ti nu depășește performanțele unui GTX 1070, dar e destul de apropiat. Depinde și de jocurile care vreți să le încercați sau poate vreți laptopul doar pentru editare video.

Costă ceva mai mult laptopuri de 17 inci decât cele clasice, de aceea mulți le cam evită însă experiența e mult mai plăcută pentru că aveți un ecran mai mare și o construcție mai bună.Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesorul de pe acest model e unul Intel din generația a 9-a și diferențele de performanță sunt mici între două generații succesive. Specificațiile sunt cam aceleași, doar dacă ar fi avut un număr diferit de nuclee, atunci cred că lucrurile ar fi stat diferit. Dacă folosiți aplicații sau jucați jocuri car cer un Core i7, atunci optați pentru un laptop mai scump ori unul cu ecran mai mic.  Eu aș alege pentru acesta deoarece laptopul de gaming nu e un ultraportabil și altfel te uiți la filme pe un ecran de 17 inci.

Păreri pro și contra

Designul e unul reușit în opinia mea și răcirea se face eficient, astfel că temperaturile se mențin la un nivel acceptabil. Chiar dacă nu are SSD, consider că laptopul se mișcă excelent că doar hardul e de 7200 RPM. Tastatura iluminată e o dotare standard pe laptopuri de gaming, dar mai sunt și altele: sistem de răcire avansat, sistem audio Bang & Olufsen, ecran IPS Full HD, porturi USB avansate, memorie RAM de 2666 MHz și altele.

HP 17-cb0001nq e perfect pentru orice utilizator indiferent de nivel de așteptări, totuși, nu se pot juca toate jocurile la detalii maxime. Laptopurile sunt puțin mai scumpe decât desktopurile, deci performanțele sunt diferite în acel buget, dar trebuie să luați în calcul că nu e nevoie de un monitor de 144 Hz.