HP 17-by3030nq, laptop cu ecran mare de 17.3 inci

Laptopul din imagine e ceva mai mare decât restul și face parte dintr-o serie populară deoarece a fost prezentă mult timp pe piață. E vorba de modelul HP 17-by3030nq care are un display Full HD și diagonala o consider satisfăcătoare pentru cei care erau obișnuiți cu un monitor. Poate că un ecran cu diagonală de 15 inci pare cam mic, de aceea merită să cheltuiți un pic mai mult. Laptopurile mari dar și cele foarte compacte sunt puțin mai scumpe deoarece oferă o experiență diferită, se folosesc de un hardware diferit sau nu sunt atât de cerute pe piață.

Poate că ați și observat că nu sunt foarte multe laptopuri office de 17 inci, cele mai multe sunt de gaming. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Componentele sunt diferite de la un segment la altul, iar prețul are de suferit deoarece discutăm și de o diferență de performanță. Dotările sunt cam aceleași pe toate laptopurile doar că generațiile mai noi oferă porturi mai de actualitate (versiuni mai avansate) și tehnologii wireless rapide. Sistemul de operare prezent pe acest laptop este Windows 10 Home și nici nu aș recomanda altul deoarece acesta va instala driverele necesare pentru componentele sale, dar mai sunt și alte versiuni.

Păreri pro și contra

Autonomia laptopului e satisfăcătoare că doar are un hardware office, iar aici mă refer la componentele sale și la faptul că nu are o placă video dedicată. Chiar și așa poate fi foarte util și productiv deoarece are mai multe dotări decât un desktop, adică nu mai sunt necesare atât de multe periferice și porturile sunt de ajuns. E de ajuns că sunt diversificate, nu trebuie să fie mai multe de același fel. SSD-urile M.2 sunt cele mai populare variante de la ora actuală deoarece noile plăci de bază suportă acest format și nu sunt foarte scumpe.

Procesoarele vin cu tehnologie de fabricație mai avansată și devin mai eficiente, doar că AMD are un avans mai mare (7 nm). HP 17-by3030nq nu vine cu ace tastatură iluminată care e prezentă pe anumite laptopuri, însă și așa nu oferă o vizibilitate puternică asupra tastaturii precum o lampă de birou.

Te-ar mai putea interesa