HP 17-by3007nq, laptop de 17 inci cu i5-1035G1

Dacă vă interesează un laptop multimedia pentru acasă atunci îl găsiţi în varianta lui HP 17-by3007nq. Acesta e un model de 17,3 inci cu rezoluţie FHD şi panel IPS.
Din păcate nu are cip grafic cu memorie dedicată, dar în schimb are cip Intel UHD care e destul de puternic.

Modelul acesta vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un aparat modern care poate fi utilizat la sarcini office şi multimedia. La gaming nu prea e bun deoarece are cip grafic integrat, după cum am menţionat mai sus.


Păreri pro şi contra

Modelul HP 17-by3007nq stă extraordinare de bine pe partea de memorie deoarece are 16 giga memorie video şi SSD de 512GB.
Procesorul i5-1035G1 e unul foarte capabil deoarece are 4 nuclee şi scoate 7993 puncte la benchmark.
Nu are unitate optică, dar în schimb are o multitudine de porturi precum 3 UDB, HDMI, LAN Gigabit şi card reader.
Mi-aş fi dorit să aibă wireless ax, dar are doar ac. E suficient având în vedere destinaţia acestui laptop.
Întrucât nu are sistem de operare preinstalat recomand să instalaţi Windows 10 de pe un stick USB, iar driverele vor fi instalate autmat când laptopul se conectează la Internet.
Având în vedere că are ecran de 17,3 inci eu zic că are o portabilitate bună întrucât bateria ţine vreo 5 ore, iar greutatea e de 2,4kg. La acest capitol mai trebuie spus că are Fast Charge care presupune o încărcare la 50 procente în 45 minute.
Sunetul e unul calitativ deoarece are două difuzoare, însă pentru o audiţie superioară recomand un sistem dedicat de tipul 2.1 sau mai bun.

Per ansamblu acest model e pentru acasă, dacă vreţi un desktop replacement cu care să vă uitaţi la filme, să ascultaţi muzică şi să navigaţi pe net.
Dacă vreţi o alternativă atunci vă pot recomanda un model de 15 inci cu procesor i7 şi care are tot 16 giga memorie RAM.

Te-ar mai putea interesa