HP 15s-fq5025nq, păreri laptop albastru cu i5

HP 15s-fq5025nq vine ca o alternativă la 15s-fq3018nq. Se diferențiază prin faptul că are procesor i5, așa încât să-l putem considera un laptop excelent pentru acasă. Componentele îl ajută să îndeplinească sarcinile multimedia fără a da semne de oboseală.

Modelul acesta vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe banii aceștia primim un model pe albastru cu memorie RAM din plin. Mă refer la faptul că are 16GB așa încât sarcinile să ruleze fluent.

Păreri pro și contra

Modelul 15s-fq5025nq a celor de la Hewlett Packard e unul cu procesor i5 1235U. Acest procesor e unul cu 10 nuclee, motiv pentru care scoate 13.637 puncte la benchmark.
Pe partea de ergonomie stă excelent deoarece are greutate de 1,7kg, tastatură iluminată și ecran cu panou IPS. Asta în condițiile în care ecranul e unul de 15 inci cu rezoluție FHD. Un alt lucru important pe partea de ergonomie e faptul că aparatul e unul cu strat anti-glare pe ecran.
La capitolul porturi stă bine ( ca în cazul oricărui alt laptop). Asta pentru că are 3 USB, HDMI, cititor de carduri și wireless ac.

Din păcate nu are sistem de operare preinstalat și nici nu vine cu placă video dedicată. Primul lucru poate fi remediat prin faptul că trebuie instalat Windows 11 de pe un stick USB 3.0. (Poate fi instalat și Windows 10 deoarece notebook-ul este compatibil cu ambele versiuni de Windows.) Al doilea nu poate fi remediat, dar are un cip grafic destul de bun. E vorba despre cipul Iris Xe de la Intel.

Ca o concluzie, dacă vreți un laptop performant pentru acasă atunci modelul acesta ar fi recomandarea mea. Pe piață sunt multiple modele similare, dar acesta de la HP ar fi mai bun deoarece producătorul e unul american foarte serios.

Te-ar mai putea interesa