HP 15s-fq2015nq, laptop cu i5 şi portabilitate bună

HP 15s-fq2015nq e un laptop performant care poate fi inclus în categoria multimedia datorită procesorului i5 cu cip grafic Iris Xe. Chiar şi segmentul omaneilor de afaceri va aprecia acest model deoarece are o portabilitate bună întrucât are o greutate de 1,7kg şi o baterie care poate să ţină şi 7 ore.

Laptopul vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un model avansat tehnologic care e echipat cu i5-1135G7. Acest procesor e cu 4 nuclee aşa încât scoate 10065 puncte la benchmark.
Nici nu putem spune că arată rău deoarece din poza de alături puteţi vedea că are un design minimal şi că e de culoare neagră.

Păreri pro şi contra

Modelul HP 15s-fq2015nq e unul cu ecran de 15,6 inci a cărui rezoluţie e FHD, iar pentru ca totul să se vadă clar are panel IPS şi strat anti-glare. Acest strat e foarte util deoarece în felul acesta nu se reflectă lumina.
Laptopul vine cu memorie RAM de 8GB, iar pentru stocare are SSD de 512GB. În opinia mea nu e nevoie de mai multă stocare şi nici memorie RAM.
Nu are unitate optică şi nici sistem de operare. Lipsa unităţii nu e o problemă prea mare deoarece utilitatea acesteia tinde spre zero şi laptopul are 3 porturi USB în cazul în care vreţi să instalaţi Windows de pe un stick. Eu recomand să instalaţi Windows 10 Home 64 bit de pe un stick USB 3.0.
E un dispozitiv numai bun pentru video conferinţe deoarece are cameră web, difuzoare stereo şi microfon. În acest fel poate fi utilizat şi la şcoala online sau activităţi similare.
Un astfel de notebook PC e pentru persoanele interesate de ceva performant echipat doar cu lucruri necesare. În felul acesta nu are tastatură iluminată, cititor de amprente sau alte lucruri care nu sunt utile uni astfel de laptop.

Te-ar mai putea interesa