HP 15s-fq2010nq, laptop cu i7-1165G7 şi Iris Xe

HP 15s-fq2010nq e un laptop modern pentru sarcini office. Este echipat cu procesor i7, SSD şi memorie RAM de 8GB.
Acest model poate fi utilizat pentru navigat pe Internet, editări de documente, vizionat filme şi jocuri optimizate (care nu necesită prea mutle resurse).

Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim ce e mai nou în materie de tehnologie. De exemplu procesorul e unul lansat de curând şi are cip grafic Intel Iris Xe care e foarte performant.
Din poza de alături se poate vedea că aparatul e unul pe co culoare plăcută numită indigo blue.


Păreri pro şi contra

Modelul HP 15s-fq2010nq e unul cu procesor i7-1165G7 tip quad core care scoate 10408 puncte la benchmark. Acest punctaj mare este datorat faptului că are şi 8 thread-uri.
Ecranul e unul foarte clar de 15,6 inci cu rezoluţie 1920×1080 pixeli şi panou IPS. Un astfel de panou e unul care oferă unghiuri de vizualizare foarte bune fiind potrivit pentru filme şi alte sarcini similare.
Memoria RAM e una suficientă de 8GB, fiind standardul zilelor de azi. Ar trebui să menţionez că cipul grafic va consuma o cantitate de circa 2GB memorie aşa încât sistemul va afişa 6GB.
Stocarea e pe SSD cu capacitate de 256GB, iar dacă vreţi mai mult atunci puteţi opta pentru un hard extern ori cloud storage.

Nu vine cu unitate optică, dar în schimb stă foarte bine pe partea de conectivitate deoarece are 3 porturi USB, HDMI, card reader, wireless ac şi bluetooth.
Din păcate nu are cip grafic cu memorie dedicată. Din această cauză nu e un laptop pentru jocuri solicitante precum modelele Tuf de la Asus.

Concluzionez că acest model e unul perfect pentru persoanele interesate de ceva performant şi cu portabilitate bună. Trebuie ţinut cont de faptul că greutatea e de doar 1,7kg, iar bateria poate să ţină şi 4 ore.

Te-ar mai putea interesa