HP 15s-fq1032nq, ultraportabil cu i7 şi stocare SSD

HP 15s-fq1032nq e un laptop de 15 inci care beneficiază de o portabilitate foarte bună întrucât are greutate de circa 1,6kg, iar bateria ţine până la 10 ore. Acest lucru în condiţiile în care procesorul e unul i7 şi laptopul e destinat sarcinilor office şi multimedia.

Modelul acesta vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un laptop avansat tehnologic care arată bine şi vine cu o multitudine de dotări utile. Nu se vede din poza de alături, însă e un laptop argintiu care la interior e gri închis.

Păreri pro şi contra

Modelul HP 15s-fq1032nq e unul cu procesor i7-1065G7 care vine cu 4 nuclee şi cip grafic integrat numit Iris Plus Graphics. Acesta e capabil în a reda filme FHD şi UHD. Există şi o alternativă cu i5 care e mai ieftină, dar o recomand pe cea cu i7 deoarece procesorul e cea mai importantă componentă dintr-un dispozitiv modern.
Ecranul e unul de 15 inci cu rezoluţie FHD, panel IPS şi finisaj anti-glare.
La capitolul memorie are 8GB memorie RAM şi stocare pe un SSD de 512GB. În opinia mea capacitatea de 8GB e una suficientă şi nu e nevoie să adăugaţi mai mult chiar dacă vorbim despre un cip grafic care va folosi din această memorie.
Din păcate nu are unitate optică în schimb are webcam şi o multitudine de posibilităţi de conectare. De exemplu are 3 porturi USB, HDMI, card reader, wireles ac şi bluetooth.
Vine cu HP Fast Charge ceea ce înseamnă că în 45 minute se va încărca până la jumătate din baterie.

Per ansamblu acest model e unul perfect pentru sarcini office ori multimedia (vizionat filme, ascultat muzică etc). Fiabilitatea e unul dintre punctele cheie ale produselor de la HP, iar acest model nu e mai prejos.
Deoarece nu vine cu sistem de operare recomand să instalaţi Windows 10 de pe un stick USB. Acesta e sistemul care va funcţiona foarte bine alături de acest laptop.

Te-ar mai putea interesa