HP 15s-fq1030nq, laptop cu i5-1035G1 şi SSD încăpător

HP 15s-fq1030nq e un laptop din categoriile office şi multimedia care e echipat cu procesor i5-1035G1 quad core şi un SSD de 512 giga. Datorită lipsei cipului grafic cu memorie proprie putem spune că nu e tocmai un laptop de jocuri.

Modelul acesta vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar dacă vă interesează o alternativă cu procesor AMD atunci acest model ar fi foarte bun. Modelul cu AMD are cip grafic Radeon Vega care e superior celora de la Intel.


Păreri pro şi contra

Laptopul HP 15s-fq1030nq are procesor i5 pe arhitectură Ice Lake, adică e realizat cu tehnologi de 10 nm şi vine cu câteva lucruri în plus faţă de generaţiile anterioare.
Ecranul acestui model e unul de 15,6 inci care vine cu rezoluţie 1920×1080 pixeli, panel IPS şi finisaj anti-glare (pentru ca lumina să nu se reflecte de pe suprafaţa sa).
Porturile din dotare sunt multiple, mai exact are 3 USB, HDMI şi altele. Pentru conectarea la net se poate folosi wireless ac. Iar, dacă vreţi Ethernet atunci puteţi folosi un adaptor USB-LAN.
Portabilitatea e una foarte bună cu o greutate de 1,7 kg şi o baterie care ţine până la 10 ore. Mai trebuie adăugat că vine cu Fast Charge aşa încât în 45 minute să se încarce până la 50 procente.
O facilitate care mie mi se pare foarte utilă e cea de cititor de amprentă. În felul acesta o să puteţi să vă autentificaţi fără parola când e vorba despre logarea în Windows.

Laptopul acesta poate fi considerat ca fiind un desktop replacement pentru persoanele care nu se joacă jocuri sofisticate, ci care navighează pe net, ascultă muzică şi se uită la filme. Există modele cu procesoare mai slabe care în consecinţă costă mai puţin, dar un astfel de procesor garantează utilizarea sa pe un termen mai lung deoarece va fi de actualitate şi peste 5 ani. Şi până la urmă… procesorul e cea mai importantă componentă într-un dispozitiv modern.

Te-ar mai putea interesa