HP 15s-fq1024nq, laptop cu i5, 16GB RAM şi SSD

HP 15s-fq1024nq e un laptop al anului 2020 care se remarcă prin componentele de top, portabilitate foarte bună şi multe facilităţi pe partea de ergonomie.
Componentele îl fac foarte bun pentru sarcini office şi multimedia. Dacă avea placă video cu memorie dedicată atunci era destul de bun şi la gaming (jocuri).

Modelul acesta vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un aparat argintiu care nu ocupă mult spaţiu pe birou şi poate fi cărat uşor (greutatea e de 1,7kg)


Păreri pro şi contra

Pe partea de ergonomie are ecran cu strat anti-reflex, tastatură iluminată şi o greutate redusă.
Memoria RAM e de 16GB, iar pentru stocare se foloseşte de un SSD de 256GB. În opinia mea capacitatea de stocare e suficientă, însă dacă aveţi nevoie de mai mult atunci se poate apela la cloud storage sau la un hard extern.
Laptopul HP 15s-fq1024nq nu vine cu unitate optică, dar în schimb are multe opţiuni de conectare precum: HDMI, 3 porturi USB, card reader, wireless ac şi bluetooth.
Fiind vorba despre un laptop HP are şi Fast Charge pentru o încărcare rapidă (în 45 minute încarcă până la 50%).
Ecranul e unul de 15,6 inci cu rezoluţie FHD, panel SVA (oarecum similar IPS), strat anti orbire (aşa încât lumina să nu se reflecte şi margini înguste (micro edge).
Referitor la baterie trebuie ştiut că producătorul menţionează maxim 10 ore, însă cu wi-fi pornit s-ar putea să ţină vreo 3-4 ore.
Puteţi purta convorbiri Skype deoarece are microfon cât şi webcam HD. În ziua de azi sunt unele laptopuri came nu mai au cameră web.

Per ansamblu acest laptop e numai bun pentru acasă ori sarcini business. Nu are cititor de amprente precum alte modele (X413FA de la Asus), dar e foarte bun pentru sarcinile căruia îi e destinat.

Te-ar mai putea interesa