HP 15s-fq1003nq, laptop cu CPU Ice Lake

Laptopul HP 15s-fq1003nq face parte din cea mai recentă generație și componentele sunt destul de avansate. Procesorul face parte din generația Ice Lake și se vede după după nume – Core i5 1035G1. Hard discul clasic a fost înlocuit cu un SSD nu foarte mare și formatul e unul redus deoarece e vorba de interfața PCI Express (M.2). Multe laptopuri vin cu un așa hardware sau unul apropiat, iar un upgrade se mai poate face și mă refer strict la spațiul de stocare (încă un SSD, dar în format SATA).

Din poza e jos se vede că această serie e disponibilă într-o combinație de culori plăcută – negru cu argintiu. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Arată bine indiferent cum îl priviți și în realitate e chiar mai atrăgător acel design. Pentru acesta aș alege doar sistemul de operare Windows 10 și deoarece oferă drivere compatibile, iar instalarea se poate face rapid prin intermediul unui stick USB. Se poate transporta ușor cu sau fără o geantă, însă cu o geantă e mai protejat și sunt modele speciale pentru laptopuri.

Păreri pro și contra

Greutatea a scăzut semnificativ și nu discutăm de un laptop mic, ci de unul cu ecran de 15 inci. E vorba de o greutate redusă – 1.65 kg, și chiar dacă nu e un ultrabook, va impresiona la multe capitole. Un hardware nou e eficient și acesta e ideal pentru uz office, dar și în cadrul companiilor. Poate că nu are anumite dotări, însă prețul e și el important când nu vreți să faceți o investiție mare. Totuși, vi se oferă tehnologie bluetooth, WiFi Dual Band, USB 3.1 tip C, un sistem audio bun și un ecran SVA. Acest tip de panel oferă caracteristici de imagine decente și poate fi comparat cu un panel IPS.

HP 15s-fq1003nq are suficientă memorie RAM și nu văd de ce ați pune mai mult că doar nu e vorba de un laptop de gaming. Lipsa tastaturii iluminate nu ar fi o problemă pentru că e vorba de un buget mediu, iar o lampă de birou e mai recomandată pentru ochi în special când lucrați pe laptop seara târziu.

Te-ar mai putea interesa