HP 15s-fq1002nq, laptop cu Intel Core i5-1035G1

Laptopul HP 15s-fq1002nq reprezintă o alegere inteligentă deoarece vorbim de un hardware mult mai avansat, iar prima componentă care iasă în evidență e procesorul. Acesta face parte din seria Ice Lake care e pe 10 nm, deci e mai eficientă. Nu recomand un procesor mai accesibil pentru că laptopul va fi folosit pentru diverse taskuri și unele aplicații chiar au nevoie de mai multe nuclee. E vorba de un Quad Core modern creat pentru diversele sarcini office.

Noile laptopuri HP arată ceva mai bine și construcția e una destul de redusă, iar din poza de jos se vede acest aspect. Ecranul a rămas la aceeași mărime, doar că are o rezoluție 1080p și e de tip SVA. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Producătorul a renunța la anumite dotări pentru a face laptopul mai atractiv ca mărime și greutate. Vedem o combinație de argintiu cu negru care o consider destul de atractivă și culoarea neagră nu e atât de pretențioasă, de aceea e prezentă doar la interior. Are un preț mic pentru că are doar Free DOS, iar utilizatorul trebuie să aleagă sistemul de operare cu licență. Dacă nu vi-l permiteți atunci optați pentru o variantă cu Core i3 Ice Lake, iar producătorul oferă câteva variante interesante.

Păreri pro și contra

Aplicațiile și sistemul pornesc rapid datorită SSD-ului inclus, însă sistemul trebuie să fie Windows 10 (doar acesta oferă drivere). Chiar dacă aveți un buget limitat, vă puteți permite un ultraportabil performant și elegant, iar modelul de sus e perfect. Dotările sunt foarte bune pentru un laptop și sistemul audio e unul cu tehnologii avansate – B&O PLAY și HP Audio Boost. Probabil că nu e cel mai puternic dar ne interesează calitatea și nu veți utiliza laptopul de la distanță, ci din apropiere.

Modelul HP 15s-fq1002nq oferă o autonomie generoasă cu anumite setări, dar oricum acest laptop va fi folosit pe birou și puteți avea încărcătorul tot timpul conectat la priză. Probabil că la un moment dat nu veți fi mulțumiți de actuala memorie RAM, se poate pune 8GB RAM (în total).

Te-ar mai putea interesa