HP 15s-fq1001nq, laptop ieftin cu procesor pe 10 nm

Genera’ia nou[ de laptopuri de la HP arată diferit și oferă componente hardware diferite. Dotările diferă în funcție de buget, iar HP 15s-fq1001nq e un bun exemplu. Acesta vine cu cea mai recentă serie de procesoare de la Intel – Ice Lake. Procesoarele devin tot mai eficiente cu fiecare generație și se vede după scorul de performanță, dar și consum. Din pozele e prezentare se vede că avem o construcție redusă și greutatea sa e de numai 1.6 kg, deci e precum un ultraportabil.

Costă puțin dacă luăm în calcul hardware-ul, designul și dotările sale. E loc de mai bine însă în acest buget nu vă puteți aștepta la mai mult. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Avem un Core i3 din cea mai recentă generație și o placă video UHD pentru a putea viziona conținut de calitate superioară. Acesta se numește Core i3-1005G1 și e un Ice Lake interesant, iar scorul de performanță e puțin mai mare decât cel al generației precedente. Ecranul pare să fie cel standard și mi-ar fi plăcut să văd unul cu panou ceva mai bun sau poate o rezoluție mai mare.

Memoria RAM are o frecvență mai mare pentru ca voi să nu simțiți nevoia unui upgrade. În general, 3GB e de ajuns pentru cele mai multe aplicații. Laptopurile multimedia și de gaming vin deja cu cel puțin 8GB. Prețul memoriei RAM e foarte scăzut, dar și al mediilor de stocare de tip SSD.

Păreri pro și contra

Avem dotări foarte bun pentru un preț atât de mic: WiFi Dual Band, USB 3.1 tip C, microfoane duale, ecran de 15 inci, memorie RAM la 2666 MHz etc. Combinația argintiu cu negru e o alegere bună pentru că evidențiază mai bine anumite părți ale laptopului. Oferă caracteristici interesante, dar și anumite dotări lipsesc dar poate că vă veți obișnui fără ele (DVD și mufă LAN). Autonomia bateriei promite multe ore de funcționare și ține de felul cum veți folosi laptopul.

HP 15s-fq1001nq e perfect pentru un utilizator cu pretenții nu foarte mari și greutatea redusă va fi apreciată de cei care vor să-l ia la locul de muncă sau poate doar în călătorii.

Te-ar mai putea interesa