HP 15s-eq1040nq, laptop cu AMD Ryzen 7 4700U

HP 15s-eq1040nq e un laptop din categoria multimedia echipat cu procesor AMD Ryzen 7 4700U. De la început trebuie să scriu că nu are placă video cu memorie video dedicată, dar poate fi utilizat la jocuri care nu consumă prea multe resurse.

Modelul acesta vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un aparat cu dotări utile şi cu procesor atât de performant încât scoate 13786 puncte pe cpubenchmark. performanţele procesorului se datorează celor 8 nuclee şi frecvenţei maxime de 4,1 GHz.
Din imagine se poate vedea că e un aparat de culoare argintie (natural silver) aşa încât vine ca o alternativă la laptopurile de culoare neagră.

Păreri pro şi contra

Laptopul HP 15s-eq1040nq are un ecran de 15,6 inci a cărui rezoluţie e FHD. Tehnologia panoului e de tip IPS, iar pentru ca lumina să nu se reflecte are finisaj anti-orbire.
Memoria RAM e una de 16 giga, iar stocarea e reprezentată de un SSD e 1TB. În opinia mea nu e nevoie de upgrade la RAM sau stocare.
Nu are unitate optică, dar în schimb vine cu multe porturi utile precum HDMI, 3 USB, card reader, wireless ac şi bluetooth.
Portabilitatea acestui HP e una exemplară deoarece are o greutate de 1,7kg, iar bateria cu 3 celule poate să ţină şi 4 ore.
Pentru conferinţe e echipat cu cameră web şi microfon. În acest fel laptopul poate fi utilizat acasă sau la lucru.
Nu are sistem de operare preinstalat, şi din această cauză vă recomand să instalaţi Windows 10 Home de pe un stick USB.

De final pot scrie că acest model e pentru acele persoane care vor un laptop simplu, dar performant.
Producătorul HP e unul de top, fiind cunoscut pentru laptopurile sale business, office şi de gaming (Pavilion şi Omen).

Te-ar mai putea interesa