HP 15s-eq1002nq, laptop cu Athlon Gold 3150U

Acest nou laptop numit HP 15s-eq1002nq oferă un procesor interesant deoarece e o alternativă la Intel Pentium și Celeron. Acesta e un procesor cu două nuclee care oferă un scor de performanță foarte bun. Fiind un laptop atât de accesibil, acesta reprezintă doar o soluție office pentru utilizatorii cu pretenții puține. Totuși, vi se oferă un ecran cu rezoluție bună, un SSD rapid și dotări bune. Designul e simplu pe gri și mă bucur că laptopurile nu mai sunt pe negru, deoarece aveau un aspect prea clasic.

Puteți renunța ușor la vechiul PC în favoarea unui laptop ca acesta și nu e necesară o placă video dedicată dacă nu vă jucați jocuri. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesorul AMD Athlon 3150U nu e foarte popular pentru că puțini producători de laptopuri au optat pentru el pe soluțiile accesibile. Eu l-aș alege sau chiar pe unul din seria Ryzen (3 sau 5), însă depinde și cât e limita de buget. Placa video integrată e satisfăcătoare pentru a reda chiar și conținut video și nu e nevoie de o soluție mai scumpă ori dedicată.

Conectivitatea laptopului e foarte bună și nu aș putea să-i reproșez ceva. E adevărat că cele mai populare laptopuri sunt peste 2000 de lei și deoarece oferă mai mult din fiecare, dar poate că nu vreți să cheltuiți prea mult.

Păreri pro și contra

Greutatea laptopului a scăzut destul de mult cu fiecare generație, iar la acesta a ajuns să fie de numai 1.69 kg. Nu e vorba de un ultraportabil ci e un laptop clasic și modern care nu costă foarte mult. Vedem o memorie rapidă de 4GB la 2400 MHz care e de ajuns pentru taskuri simple, iar multe aplicații nu au nevoie de mai mult. Autonomia bateriei e foarte bună în special în modul economic (luminozitate scăzută la ecran, fără WiFi și nu rulați conținut video).

HP 15s-eq1002nq e un model nou care impresionează la multe capitole și de multe ori nu e nevoie de mai mult. Bineînțeles, poate fi îmbunătățit la partea de memorie și spațiu prin înlocuirea actualelor componente cu altele mai avansate.

Te-ar mai putea interesa