HP 15s-eq0056nq, laptop cu SSD de 1TB

Laptopul din imaginea de jos are un spațiu de stocare generos și e asigurat de un SSD modern (un interfață PCI Express). E vorba de HP 15s-eq0056nq care are performanțe impresionante că doar are cel mai recent procesor de la AMD – Ryzen 7 3700U. Acesta e la fel de performant ca și un Core i5 din cea mai recentă generație de la Intel, iar tehnologia de fabricație este 12 nm. Hardware-ul e suficient de avansat ca să facă față oricărei aplicații doar că nu l-aș folosi pentru gaming datorită lipsei plăcii grafice dedicate și nici sistemul de răcire nu e cu 2 coolere, cum sunt la seriile Omen și Pavilion.

Ideea e că aici avem un laptop office/multimedia nou cu un design atrăgător și care se mișcă la fel de rapid ca și tabletă. Pe acesta aș instala doar Windows 10 pentru a-i evidenția mai bine performanțele și poate sunteți familiarizați cu programele sale. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

 

Un hardware AMD nu mai reprezintă o alternativă la Intel, ci ar trebui să fie prima opțiune însă nu sunt multe laptopuri cu AMD pe piață. Cred că în următorii ani, AMD va domina această piață deoarece oferă hardware avansat și puteți alege cu încrede unul cum e cel de sus.

Păreri pro și contra

Un laptop în acest buget are o autonomie bună, o tastatură cu funcție de iluminare, greutate redusă – 1.7 kg, un finisaj metalizat și altele. Are porturi excelente, dar și tehnologiile fără fir sunt importante atunci când nu vreți să folosiți cabluri – WiFi ac și bluetooth 4.2. Vă puteți conecta fără fir la internet cu ajutorul unui router, se poate conecta un monitor sau televizor prin HDMI la acesta, are numeroase dotări integrate care le consider utile în anumite situații și altele.

Poate înlocui orice laptop mai vechi și chiar un desktop dacă nu vă gândiți la upgrade-uri viitoare, deoarece laptopurile au multe componente integrate. HP 15s-eq0056nq nu mai are unitate optică deoarece această dotare a devenit inutilă în ultimii ani, transferul și stocarea datelor e mai accesibilă și practică cu un stick sau hard disc extern. Discurile ocupau mult loc, plus că erau foarte fragile.

Te-ar mai putea interesa