HP 15-rb015nq, laptop cu AMD E2-9000e

Laptopul HP 15-rb015nq e unul dintre cele mai ieftine soluții de pe piață care le puteți lua în calcul și e o alternativă la cele cu Intel Celeron. Poate fi folosit pentru sarcini zilnice și nu pentru taskuri dificile, dar cred că știți asta pentru că e destul de ieftin. E alternativa perfectă la un desktop deoarece nu sunt desktopuri atât de ieftine și ca să fie însoțite de periferice și monitor. Aveți la dispoziției cele mai utile porturi și discutăm de versiuni destul de noi (USB 3.1).

Din poza de jos se poate vedea construcția acestui laptop și cam cum e tastatura sa. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Acel AMD E2-9000e se mișcă bine cu o memorie RAM de 4GB și e destul de mult spațiu intern pentru date. Anumite componente pot fi înlocuite pentru a fi îmbunătățite performanțele, dar totul are o limită și nu vă puteți aștepta să ruleze aplicații profesionale sau jocuri. Un laptop care poate rula orice costă de 2-3 ori mai mult și nu cred că vreți să depășiți bugetul.

De multe ori nu e nevoie de prea multă performanță și sunteți mulțumiți de cât oferă. Există configurații cu AMD chiar mai performante și mă refer la seria Ryzen, în caz că vreți să cheltuiți mai mult și nu vă mai plac procesoarele Intel.

Păreri pro și contra

Autonomia acestui model e destul de mare dacă nu redați conținut video și nu solicitați prea mult procesorul. Restul hardware-ului e destul de interesant și nu sunt necesare îmbunătățiri la nici un capitol. Prețul foarte mic se datorează faptului că nu are Windows 10 licențiat, ci are doar Free DOS. Instalarea nu durează mult dacă aveți un stick pe măsură și poate că pe viitor vă gândiți să puneți un SSD în locul hardului (aplicațiile pornesc mai rapid).

HP 15-rb015nq poate fi luat în calcul dacă mai aveți un alt laptop mai performant sau un desktop pe care să lucrați. Laptopul dispune de unitate optică DVD, dar eu consider că această dotare a devenit una inutilă cât timp sunt alternative cu viteză de transfer mai mare.

Te-ar mai putea interesa