HP 15-dw4014nq, laptop nou cu GeForce MX550

Au reapărut laptopurile office cu plăci video GeForce MX pentru cei care folosesc anumite aplicații sau pur și simplu nu s-ar mulțumi cu placa video integrată. HP 15-dw4014nq este un astfel de laptop și oferă performanțe peste medie cu noul procesor Intel Alder Lake. Acestea pot fi de mai multe tipuri deoarece sunt mai multe tipuri de laptopuri, astfel că sunt necesare componente diferite. Pe acesta vedem popularul procesor Core i5 de tip U care este ideal pentru taskuri simple, câteva aplicați, navigare web și redare media.

Costă destul de mult pentru noile procesoare sunt mult peste cele din generațiile anterioare astfel că un i5 e compară cu un i7 din seriile anterioare. De ce? Păi, acum are 10 nuclee. Nu știu pentru ce îi trebuie atât de multe, însă sunt bine-venite. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

După cum am menționat mai sus, laptop se prezintă destul de bine și se vede din imaginea de prezentare că a scăzut mult în dimensiuni (ca și HP 15s-fq5029nq). Adică marginile ecranului sunt mai subțiri și grosimea laptopului este chiar mai mică. Astfel, laptopul are o greutate undeva sub 1.8 kg și nici nu prea se mai fac laptopuri peste 2 kg.

Vedem îmbunătățiri și la partea de ecran, adică majoritatea sunt de tip IPS și mai pot fi caracteristici chiar mai bune la alte serii (100% sRGB, luminozitate mai mare, touch etc). Însă pentru acest tip de laptop, chiar nu aveți nevoie de mai mult și nici la capitolele memorie sau spațiu. Acei 16GB RA; și SSD-ul M.2 de jumătate de tera sunt de ajuns pentru mulți dintre voi.

Merită să puneți cel mai recent Windows pe acesta, iar aici mă refer la versiunea 11 că doar aveți hardware-ul necesar și TPM.

Concluzie

HP 15-dw4014nq arată bine, se comportă bine în orice aplicație, chiar și cele profesionale, deci nu aveți nevoie de un laptop dintr-o serie mult mai avansată. I se pot reproșa anumite lucrui ținând cont de preț, iar un minus ar fi lipsa tastaturii iluminate, dotare care ar trebui să fie prezentă pe un laptop în acest buget.

Te-ar mai putea interesa