HP 15-dw3012nq, laptop cu i7 și Iris Xe

HP 15-dw3012nq e un laptop din categoria office pentru acele persoane interesate de ceva cu portabilitate bună și performanțe peste medie. Acest ultim lucru se datorează procesorului i7, celor 8GB memorie RAM și SSD-ului de 512 GB.
Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →, acesta reflectând performanța componentelor și construcția robustă. Probabil că acestea sunt motivele pentru care astfel de laptopuri sunt alese de oamenii de afaceri.

Păreri pro și contra

Modelul HP 15-dw3012nq vine cu mai multe lucruri care te-ar face să-l cumperi, dar eu doresc să insist asupra celora mai importante:
1. Procesorul i7 model 1165G7 cu 4 nuclee și care e capabil în a scoate 10663 puncte la cpubenchmark. E un procesor performant apărut în jumătatea anului 2020 și care are integrat cipul grafic Intel Iris Xe.
2. Ecranul foarte clar cu diagonală de 15,6 inci, panou IPS și finisaj anti-reflex. Acest ecran va fi unul perfect pentru filme și vizionat informație de pe Internet.
3. Stocarea pe SSD care nu e doar suficient de mare, dar va face laptopul foarte rapid deoarece un SSD e de 10 ori mai rapid decât un HDD.
4. Multitudinea de porturi utile precum HDMI, LAN Gigabit, wireless ac și 3 porturi USB.

Există și unele aspecte mai puțin bune precum că nu are sistem de operare preinstalat. Mă refer la faptul că nu are Windows și va trebuie să-l instalați dvs. de pe un stick USB.
Un alt minus de care trebuie să țineți cont e faptul că pe USB-ul cu Windows 10 trebuie să puneți și driver-ul pentru SSD pentru a putea vedea SSD-ul. E voorba despre driver-ul F6flpy-x64 care-l găsiți pe site-ul Intel pe pagina Download Center > Intel Rapid Storage Technology Driver Installation Software with Intel Optane Memory (10th and 11th Gen Platforms).

Per ansamblu, acest model e unul mai mult decât suficient pentru acasă și la lucru în cazul în care vreți ceva foarte performant.