HP 15-dw2010nq, laptop pentru studenți și elevi

Laptopul HP 15-dw2010nq a fost conceput pentru studenți și elevi, motiv pentru care e inclus Windows 10 versiunea S. Performanțele sunt excelente cu noul procesor Intel Core i5 pe 10 nm, iar spațiul de stocare e asigurat de un SSD modern. Să nu uităm că are și o placă video dedicată pe lângă cea integrată care are 2GB memorie. Aș putea spune că poate fi folosită pentru numeroase jocuri doar că pretențiile nu pot fi foarte mari deoarece laptopul e unul office/multimedia cu construcție conformă.

Datorită ramei mai subțiri, laptopul a scăzut în dimensiuni dar și greutatea e una inferioară. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Ecranul are un panel mai avansat care se comparată cu cel IPS datorită clarității sale. E vorba de unul SVA, dar și restul specificațiilor sunt foarte importante – rezoluție 1080p și display de tip WLED. Suprafața sa e una anti-glare ca să nu fiți orbiți de lumina din jur, însă ecranele lucioase sunt destul de rare (standard pe laptopuri touch). Placa video GeForce MX 330 e cea dedicată și concepută pentru taskuri ceva mai dificile (aplicații 3D sau jocuri). Dacă vă plac jocurile, atunci aveți nevoie de un buget mai mare și optați pentru seriile Omen sau Pavilion.

Păreri pro și contra

Arată destul de bine pe argintiu și cu ramă neagră, iar porturile sunt poziționate destul de bine. Poate că nu e foarte accesibil, însă veți putea rula o mulțime de aplicații pe el fără a mai face vreun upgrade la hardware. Autonomia diferă în funcție de ce veți face pe el, iar dacă nu vreți să rămâneți fără autonomie, atunci îl puteți folosi ca pe un PC (conectat la priză cu încărcătorul). Sistemul de operare inclus e unul licențiat și foarte popular, însă puteți alege varianta Home sau Pro dacă nu vă place actuala.

HP 15-dw2010nq e unul dintre cele mai avansate laptopuri din acest buget și vedem procesoare cu tehnologie de fabricație pe 10 nm și SSD-uri M.2. Nu cred că vom mai vedea SSD-uri SATA pe laptopuri însă în locașul pentru hard disc se poate alege unul poate chiar mai mare decât cel existent (1TB).

Te-ar mai putea interesa