HP 15-dw1002nq, laptop cu i5-10210U şi cip grafic MX130

HP 15-dw1002nq e un laptop modern care e numai bun pentru sarcini office sau multimedia deoarece vine cu cip grafic Intel i5-10210U de tip quad core şi placa video GeForce MX130 2GB.

Modelul de faţă vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un model care se comportă fără reproşuri în sarcini de bază ori avansate.
Puteţi vedea din imagine că e vorba despre un model de culoare gri cu tastatură completă (producătorul menţionează ca fiind vorba despre chalkboard gray).

Păreri pro şi contra

Laptopul HP 15-dw1002nq are o portabilitate foarte bună deoarece are o greutate de 1,8kg şi o baterie care poate să ţină şi 8 ore. Pe lângă asta mai are şi caracteristica Fast Charge care presupune o încărcare la jumătate în 45 minute.
Ecranul laptopului e de 15,6 inci cu rezoluţie 1080p, panel SVA şi strat anti orbire. Datorită acestui ecran nu vom avea probleme în a viziona filme sau conţinut de la 1-2 metri şi din diferite unghiuri.
Memoria e una suficientă întrucât discutăm despre stocare SSD+HDD, iar memoria RAM e de 8 giga.
Procesorul i5 e dintr-o generaţie nouă şi este la fel de performant precum un i3 de pe desktop. Atuurile acestui procesor sunt consumul redus de curent, cele 4 nuclee şi faptul că se va descurca bine în sarcini multimedia.
Nu are unitate optică, însă acest lucru nu e un dezavantaj deoarece în acest fel e redusă greutatea laptopului şi are o multitudine de porturi care compensează această lipsă.
Porturi utile sunt cele 3 USB-uri, HDMI şi LAN.

Per ansamblu acest model e unul adresat celora care vor un laptop pentru acasă care să poată înlocui cu succes un desktop… din perspectiva performanţelor.
Brandul HP e unul foarte serios, motiv pentru care e ales de segmentul business şi mai nou de cel casnic.
Singurul lucru care mai rămâne de făcut după ce îl scoateţi din cutie e să-i instalaţi sistemul de operare. Recomandarea mea e Windows 10 de pe un stick USB 3.0. Driverele se vor instala automat la prima conectare la Internet.

Te-ar mai putea interesa