HP 15-dw1002nq, laptop cu i5-10210U şi cip grafic MX130

HP 15-dw1002nq e un laptop modern care e numai bun pentru sarcini office sau multimedia deoarece vine cu cip grafic Intel i5-10210U de tip quad core şi placa video GeForce MX130 2GB.

Modelul de faţă vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi →, iar pe aceşti bani primim un model care se comportă fără reproşuri în sarcini de bază ori avansate.
Puteţi vedea din imagine că e vorba despre un model de culoare gri cu tastatură completă (producătorul menţionează ca fiind vorba despre chalkboard gray).

Păreri pro şi contra

Laptopul HP 15-dw1002nq are o portabilitate foarte bună deoarece are o greutate de 1,8kg şi o baterie care poate să ţină şi 8 ore. Pe lângă asta mai are şi caracteristica Fast Charge care presupune o încărcare la jumătate în 45 minute.
Ecranul laptopului e de 15,6 inci cu rezoluţie 1080p, panel SVA şi strat anti orbire. Datorită acestui ecran nu vom avea probleme în a viziona filme sau conţinut de la 1-2 metri şi din diferite unghiuri.
Memoria e una suficientă întrucât discutăm despre stocare SSD+HDD, iar memoria RAM e de 8 giga.
Procesorul i5 e dintr-o generaţie nouă şi este la fel de performant precum un i3 de pe desktop. Atuurile acestui procesor sunt consumul redus de curent, cele 4 nuclee şi faptul că se va descurca bine în sarcini multimedia.
Nu are unitate optică, însă acest lucru nu e un dezavantaj deoarece în acest fel e redusă greutatea laptopului şi are o multitudine de porturi care compensează această lipsă.
Porturi utile sunt cele 3 USB-uri, HDMI şi LAN.

Per ansamblu acest model e unul adresat celora care vor un laptop pentru acasă care să poată înlocui cu succes un desktop… din perspectiva performanţelor.
Brandul HP e unul foarte serios, motiv pentru care e ales de segmentul business şi mai nou de cel casnic.
Singurul lucru care mai rămâne de făcut după ce îl scoateţi din cutie e să-i instalaţi sistemul de operare. Recomandarea mea e Windows 10 de pe un stick USB 3.0. Driverele se vor instala automat la prima conectare la Internet.

Lasă un comentariu