HP 15-dh1009nq, model Omen cu procesor i7-10750H

HP 15-dh1009nq este un laptop de top pentru persoanele care vor un model tip desktop replacement de 15 inci. Vine echipat cu procesor i7, placă video RTX şi 16GB memorie RAM.
Portabilitatea e una decentă având în vedere destinaţia sa – laptop de gaming. Discutăm despre o greutate de 2,4kg şi o baterie care poate să ţină şi 5 ore.

Modelul acesta vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi » şi după cum se poate vedea din poza de alături acesta e un laptop pentru oameni serioşi care vor un laptop puternic fără prea multe luminiţe aşa încât să poată fi dus şi la întâlniri de afaceri, şedinţe etc.


Păreri pro şi contra

OMEN by HP 15-dh1009nq e un notebook PC pentru sarcini solicitante deoarece are procesor i7 şi cip grafic cu memorie dedicată. Procesorul e un i7-10750H cu şase nuclee şi care e capabil în a scoate 12665 puncte la benchmark. Cipul grafic e unul foarte bun numit RTX 2070 cu 8GB memorie RAM.
Laptopul stă foarte bine pe partea de conectică deoarece are LAN Gigabit, HDMI 2.o, Thunderbolt, 3 USB şi wireless ax (versiunea 6).
Din păcate nu vine cu sistem de operare, iar din această cauză recomand să instalaţi Windows 10 de pe un stick USB.
Ecranul acestui laptop e unul de 15,6 inci cu rezoluţie 1920×1080 pixeli şi panel IPS. Finisajul e unul tip anti-glare pentru ca lumina să nu se reflecte, iar pentru ca imaginea să fie fluentă are refresh de 144 Hz.
Memoria RAM e de 16GB, ambele sloturi fiind ocupate, iar pentru stocare se foloseşte de un SSD de 512GB. Dacă vreţi mai mult spaţiu atunci puteţi folosi cloud storage sau un hard extern.
Precum majoritatea laptopurilor moderne nici acesta nu are unitate optică, dar în schimb are multe porturi şi o portabilitate foarte bună.

Modelul de faţă vine ca o variantă superioară a acestui model deoarece are o placă video ceva mai bună.
În opinia mea modelul de faţă e foarte bn pentru jocuri optimizate, editări video şi sarcini care au nevoie de multă putere de procesare.