HP 15-dh0009nq, laptop cu display 144Hz

Laptopurile de gaming de la acest brand fac parte din seria Omen, iar HP 15-dh0009nq e unul dintre ele și are un design mult diferit față de cele office (Pavilion sau Envy). În general, laptopuri de jocuri nu sunt cel mai portabile sau elegante soluții, deoarece utilizatorii sunt interesați doar de partea de gaming. Cu alte cuvinte, îl doriți pentru hardware-ul său și procesorul Core i7 Coffee Lake de pe laptopul prezentat jos are 6 nuclee. AMD însă nu are prea multe soluții în acest sens dar cred că vom vedea în perioada următoare.

Laptopul se prezintă bine la multe capitole, iar performanțele se apropie de cele ale unui PC. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

La interior avem noul i7 9750H care e tot pe 14 nm, iar placa video Intel nu pra diferă foarte mult de la o generație la alta. Gamingul e diferit când avem o placă video dedicată din seria RTX, iar modelul e RTX 2070 Max Q ed 8GB. E menționat că nu e vorba de varianta desktop ci de una mobilă care are specificații diferite, iar performanțele sunt inferioare. Pe acesta se va instala Windows 10 care va oferi driverele necesare pentru acest hardware, iar versiunea poate fi aproape oricare (Home sau Pro).

Păreri pro și contra

HP 15-dh0009nq e un laptop ce nu trebuie upgradat pe viitor și nici nu prea se poate upgrada mult la un laptop – memorie și spațiu de stocare, deoarece componentele sunt integrate. Puteți folosi periferice externe de stocare sau pentru gaming, iar porturile nu lipsesc. Avem o construcție solidă de 2.3 kg și ecranul e bine evidențiat, având margini subțiri și imaginea e una foarte clară datorită panelului. Claritatea imaginii din jocuri e dată și de refreshul generos – 144 Hz.

La interior are un sistem audio de tip Bang & Olufsen care e unul de tip stereo și oferă o claritate superioară. Avem atât spațiu de stocare dar și performanțe ridicate cu cele două medii de stocare – hard disc și SSD. Bineînțeles, SSD-ul e de tip M.2 care e cel mai popular de la ora actuală având un format mic.

Te-ar mai putea interesa