HP 15-dh0008nq, laptop cu i7-9750H şi RTX 2060

OMEN by HP 15-dh0008nq e un laptop modern util la sarcini solicitante, dar şi la gaming. Acest lucru se datorează faptului că are procesor i7 six core şi cip grafic RTX. E un laptop modern pentru cineva interesat de o soluţie cu un excelent raport calitate/preţ.

Modelul acesta vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un laptop de 15 inci cu performanţe peste medie şi portabilitate ok (bateria ţine vreo 4 ore, iar greutatea e de 2,3kg).
Din poza de alături se poate vedea că are un design clasic seriei Omen.


Păreri pro şi contra

Laptopul HP 15-dh0008nq e unul cu ecran superb deoarece vine cu ecran 15,6 care are rezoluţie de 1920×1080 pixeli, panel IPS şi rată de refresh 144 Hz.
Memoria RAM e una de 16GB, iar pentru stocare se foloseşte de un SSD de 256 de giga.
Cipul grafic principal e un RTX 2060 cu 6GB memorie video. Dacă vă interesează ceva cu o placă video mai bună atunci există şi model cu RTX 2080.
Nu vine cu unitate optică, dar are multe posibilităţi de conectivitate precum 4 porturi USB, Mini Display Port, card reader, LAN Gigabit, wireless ac şi bluetooth 5 etc.
Probabil că singurul dezavantaj e că nu are o capacitate de stocare mai mare. În acest sens se poate pune un hard extern, înlocui SSD-ul cu ceva mai mare ori ceva similar.

În opinia mea acest model e un excelent desktop replacement pentru persoanele care vor un laptop suficient de capabil încât să înlocuiască un desktop.
Deoarece nu vine cu sistem de operare vă recomand să instalaţi Windows 10 de pe un stick USB tip 3.0.
Dacă alţi producători fac laptopuri la care faci mai greu upgrade, acest model e uşor de upgradat. De exemplu, pentru accesul la memoria RAM există un singur panou.
De final pot spune că acest model e unul perfect pentru sarcini solicitante precum editări video, jocuri, CAD etc.

Te-ar mai putea interesa