HP 15-dg0000nq, laptop din seria de gaming Omen X 2S

Laptopul HP 15-dg0000nq e un concept nou de și se vede din pozele de prezentare. Avem un ecran touch în partea de sus a tastaturii pe care se poate vedea o transmisiune live, playlistul, minimap-ul jocului, temperaturile laptopului, dar și altele. E diferit față de alte laptopuri din segment și are touchpadul în locul tastaturii numerice. Poate fi util acesta când nu puteți folosi mouse-ul și tastatura e mai aproape de voi. Recomand să folosiți un palmrest pentru un plus de confort, dar mai sunt necesare și alte periferice.

Porturile sunt bine poziționate și cele mai multe sunt așezate în partea din stânga. În spate nu avem nici un port, dar aș fi preferat pe cele video să fie acolo, dar și portul LAN. Până la urmă depinde și ce fel de cabluri veți folosi pentru conectarea diverselor. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Chiar dacă e compact, are un procesor Core i7 de ultimă generație și o placă video RTX 2080. Componentele sunt destul de noi și aș fi preferat niște SSD-uri ceva mai mari dar depinde și de ce veți stoca pe el. Nu e nevoie de memorie mai multă memorie RAM, pentru că cele mai multe jocuri se folosesc de 16GB. Sunt multe motive pentru care merită ales, iar unul cred că e acel ecran suplimentar.

Păreri pro și contra

E vorba de un model cu ecran de 15 inci și specificațiile sunt foarte bune, însă  mulți dintre voi vă gândiți la o variantă cu ecran mai mare dar portabilitatea nu e aceeași. Depinde și cum îl veți folosi, însă cu acesta nu prea mai e nevoie de mai un monitor, se poate face ceva multitasking cu acel ecran suplimentar. MI-ar fi plăcut să văd o astfel de caracteristică și pe variante mai mici.

HP 15-dg0000nq e o alegere interesantă și nu se adresează oricui pentru că are un preț cam piperat. La interior e prezentă cea mai avansată placă video pentru platformele mobile și e diferită față de cea de pe PC, deoarece se ține cont și de consum.

Te-ar mai putea interesa