HP 15-dc1050nq, notebook cu i7-9750H şi RTX 2060

Omen by HP 15-dc1050nq este un laptop de jocuri echipat cu procesor i7 six core şi cip grafic RTX. Pentru ca jocurile să fie afişate fluent pe ecran are refresh la 144 Hz.
Are şi o portabilitate bună deoarece greutatea e de circa 2,4kg şi bateria poate să ţină şi 9 ore.

Modelul acesta vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi ». Probabil că se poate vedea din imaginea de alături că are tastatură iluminată în 4 zone aşa încât să identificaţi mai bine tastele pe timp de noapte.


Păreri pro şi contra

Laptopul HP 15-dc1050nq e unul echipat cu procesor i7 din generaţia a noua, mai exact e vorba despre i7-9750H cu 6 nuclee.
Pentru ca sarcinile complexe să ruleze fluent e echipat cu memorie DDR4 şi SSD. Mai exact are 16GB memorie RAM şi SSD de 256 de giga. Pentru instalarea jocurilor are şi stocare pe HDD de 1TB.
Cipul grafic principal e unul Nvidia de tip RTX 2060 cu 6GB memorie video, iar în opinia mea e mai mult decât suficient pentru cele mai noi jocuri ori diverse randări CAD. Există şi alternative cu RTX 2080 pentru cei interesaţi de o placă video mai puternică.
Din păcate nu are unitate optică, dar are o sumedenie de porturi USB (mai exact 4). Alte porturi de care aţi fi interesaţi sunt bluetooth, wireless ac, LAN Gigabit, Display Port, HDMI şi altele.
Nu doar imaginea va fi una de calitate, ci şi sunetul deoarece vorbim despre sunet stereo cu suport DTS pentru căşti şi difuzoare Bang Olufsen.
Legat de imagine trebuie să subliniez că ecranul e unul de 15 inci cu panel IPS şi strat anti-glare aşa încât lumina să nu se reflecte de pe suprafaţa sa.

Laptopul acesta e un desktop replacement foarte bun pentru cei care nu au prea mult loc pe birou. În ziua de azi nu mai e nevoie de un desktop PC în cazul în care te ocupi de CAD ori de diverse activităţi profesionale care au nevoie de un PC puternic.

Te-ar mai putea interesa