HP 15-dc1048nq, laptop cu procesor Intel din generația a 9-a

Laptopul HP Omen 15-dc1048nq are componente destul de avansate, chiar similare cu cele de pe platformele desktop. Componentele de pe laptopuri sunt concepute pentru a rula pe baterie și dacă vă jucați multe ore, recomand să folosiți încărcătorul. Nu e nevoie de un ecran foarte mare pentru că veți ta destul de aproape pe el, iar pentru a viziona un film, puteți opta să conectați un televizor la HDMI-ul său.

Laptopurile de gaming din seria Omen oferă caracteristici speciale mult peste cele ale modelelor clasice, însă diferă dacă discutăm de modele foarte scumpe (ecran 144Hz, tastatură RGB și altele). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poate că nu are un ecran IPS cu refresh foarte mare, dar calitatea video e tot superioară (datorită tipului de panel). Memoria RAM are o frecvență mai mare și e dispusă pe două sloturi. Pentru jocuri competitive recomand căști de gaming sau poate chiar un sistem audio performant. Boxele sale oferă un sunet bun că doar sunt Bang & Olufsen, dar sunt integrate. Designul e relativ același ca la generația precedentă care avea procesor din a 8-a generație. S-ar putea să găsiți chiar și configurații cu procesoare AMD, însă diferențele de preț nu sunt așa de mari. Oricum, AMD nu oferă o alternativă la noul Core i7 care are 6 nuclee.

Păreri pro și contra

Spre deosebire de alte laptopuri, acesta oferă o ieșire video suplimentară – mini DisplayPort, pentru a putea conecta încă un monitor. Se poate face multitasking cu un astfel de hardware și nu e nevoie de îmbunătățiri. Spațiul de stocare poate fi mic pentru unii utilizatori și se mai poate pune un SSD de tip SATA pentru că cel instalat e unul de tip M.2. Generația nouă de placi video oferă un plus de performanță și chiar nu-i putem reproșa nimic pentru că în acest caz discutăm de modelul Ti.

HP 15-dc1048nq poate rula cel mai noi titluri la detalii foarte bune pentru că această placă video se apropie de performanțele modelului GTX 1070. Porturile sunt de ultimă generație și mă refer la USB-uri, dar și la ieșirile video.