OMEN by HP 15-dc1045nq, laptop de gaming cu GTX 1650 4GB

Laptopul HP 15-dc1045nq din seria Omen e perfect pentru cei pasionați de jocuri și aplicații diverse. Acest tip de gadget e perfect dacă vă doriți portabilitate, iar un desktop nu excelează la acest capitol. Poate că are un preț ușor piperat, însă nu mai e nevoie de anumite periferice (tastatură, mouse, monitor, cameră web, microfon, adaptor WiFi etc). Probabil că un mouse e necesar că doar touchpadul nu poate fi folosit când vă jucați.

Performanțele ridicate sunt date de componentele sale și sistemul de răcire cu două ventilatoare e foarte important. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Un procesor cu 6 nuclee e perfect pentru orice tip de task, iar noul Core i7 e ideal. Aș dori să văd și o alternativă similară de la AMD pe astfel de laptopuri, însă până atunci trebuie să ne mulțumim cu ce există pe piață. Placa video e foarte importantă și cea instalată pe acesta dorește să înlocuiască pe GTX 1060. Specificațiile sunt relativ aceleași, doar că acesta e o variantă actualizată.

Spațiul de stocare al acestui model e asigurat de un hard disc generos și aplicațiile pornesc mai rapid dacă sunt instalate pe SSD (M.2). Pentru acesta recomand un sistem de operare ca Windows 10 pentru că doar această versiune oferă drivere compatibile.

Păreri pro și contra

Ecranul are un refresh de 144 Hz astfel că jocurile oferă imagini mai clare, însă și setările jocurilor trebuie făcute pentru a obține peste 60 de fps-uri. Sistemul audio al acestor laptopuri e de ultimă generație însă e limitat ca putere pentru că și așa nu veți seta la maxim. Porturile și tehnologiile sunt de ultimă generație pentru că discutăm de o generație nouă și nu aveți nevoie de foarte multe porturi cât timp sunt integrate multe dotări. Portul mini DisplayPort permite conectare unui monitor suplimentar.

HP 15-dc1045nq oferă o autonomie modestă ca multe alte laptopuri similare, iar acesta poate fi folosit ca un PC (conectat la priză). Tastatura nu e de tip RGB ci e de culoare roșie, aceasta fiind cea mai potrivită alegere pentru că plăcută și arată bine în combinație cu negrul roșului.

Te-ar mai putea interesa