HP 15-dc1042nq, laptop Omen cu i5-9300H şi RTX 2060

HP 15-dc1042nq e un laptop de gaming din clasa Omen, iar acest lucru înseamnă construcţie special optimizată pentru răcire bună şi componente foarte puternice. De la început trebuie spus că pentru un laptop de jocuri acesta are o portabilitate decentă cu o greutate de circa 2,3 kg.
Nu este neaparat un laptop pentru jocuri deoarece poate fi utilizat şi la sarcini complexe şi solicitante în acelaşi timp… cum ar fi editări video.

Modelul acesta vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un laptop avansat tehnologic şi cu o ergonomie foarte bună având în vedere greutatea scăzută şi tastatura care e iluminată.


Păreri pro şi contra

Modelul OMEN by HP 15-dc1042nq e unul dotat cu un ecran de 15,6 inci a cărui rezoluţie e de 1920×1080 pixeli, iar panelul e de tip IPS cu refresh de 144 Hz. Pentru ca imaginea să fie mai clară şi lumina să nu se reflecte acesta are strat anti-glare.
Stă excelent la capitolul memorie, fiind vorba despre 8GB RAM, SSD de 256 (tip M2) şi hard de 1TB (cu 7200 rotaţii). Se mai pot adăuga RAMi întrucât are un slot liber.
Procesorul e unul quad core de gaming, adică i5-9300H. Iar, în sarcini video complexe e ajutat de un cip grafic Nvidia RTX 2060 cu 6GB memorie RAM. Pentru ca laptopul să aibă un consum redus are şi cip grafic integrat care va funcţiona în sarcini care nu necesită multă procesare video.
Nu e dotat cu unitate optică, iar din această cauză sistemul de operare poate fi instalat de pe un stick USB. Acest PC portabil are 4 porturi USB, mini DisplayPort, HDMI şi altele.
Tastatura are iluminare care poate fi configurată pe 4 zone aşa încât anumite taste să se evidenţieze.

Per ansamblu acest laptop e unul foarte bun la sarcini complexe, iar despre stocare mi se pare cam ciudată. Asta deoarece nu au optat pentru doar stocare SSD… putând pune o stocare de 1-2TB de tip SSD.
Nu doar imaginea e calitativă, ci şi sunetul deoarece are difuzoare Bang-Olufsen cu Hp Audio Boost.

Te-ar mai putea interesa