HP 15-dc1026nq, model Omen cu i7 şi RTX 2070

HP 15-dc1026nq e un model din seria Omen, adică o serie dedicată jocurilor. E un model cu ecran de 15 inci, iar din această cauză are o portabilitate decentă cu o greutate de 2,4kg şi baterie care ţine vreo 3-4 ore… în funcţie de ce faceţi pe el.

Acest model vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un aparat care arată bine şi care se prezintă bine din punct de vedere al caracteristicilor.
Din poza de alături se observă un design unic cu tastatură iluminată. Nu o să vedeţi un laptop de la concurenţă care să arate similar cu acesta.


Păreri pro şi contra

Modelul HP 15-dc1026nq e unul cu ecran de 15,6 inci cu rezoluţie 1920×1080 pixeli şi panel IPS. E un ecran foarte bun în jocuri şi sarcini multimedia (clipuri video etc). Pentru ca imaginile să fie foarte fluente are 144Hz.
Stocarea se realizează pe SSD şi HDD. E un SSD cu o capacitate de 128GB suficientă pentru Windows 10.
Procesorul e unul de generaţie nouă cu şase nuclee şi cu cip grafic integrat. Acest procesor e un i7-8750H.
Placa video dedicată e un RTX 2070, şi faţă de alte plăci are ray tracing, adică poate reda fidel reflexii alte luminii şi alte efecte speciale. Capacitatea memoriei e una de 8GB… mă refer la cea a plăcii video.
Memoria RAM a sistemului e de 16 giga, dar poate fi mărită la 32… dacă doriţi.
Din păcate nu are unitate optică, dar sistemul de operare poate fi instalat de pe stick de tip USB 3.0. Recomand să instalaţi Windows 10 64 bit deoarece acesta e unul compatibil cu acest laptop. În general şi Windows 7 e compatibil, dar trebuie căutat foarte mult după drivere compatibile.

Modelul de faţă e unul premium de gaming şi pentru sarcini multimedia. Există alternative, dar acesta se evidenţiază prin ecranul de 144Hz, sunetul Bang and Olufsen, multitudinea de conectori (inclusiv Mini Display Port) şi placa video super.
Tastatura e una iluminată, iar iluminarea se poate realiza pe patru zone aşa încât să fie cât mai plăcută.

Te-ar mai putea interesa