Omen by HP 15-dc1016nq, laptop de gaming cu grafică RTX

Modelul HP 15-dc1016nq din seria Omen oferă un procesor Core i7-8750H pe când multe alte modele accesibile vin doar cu acel Core i5. Laptopul potrivit se alege în funcție de buget dar și jocurile care vreți să le încercați. Multe titluri se folosesc mai mult de procesor și mai puțin de placa video dedicată, însă eu consider că ambele sunt importante când vine vorba de jocuri. Chiar și dacă veți alege o variantă cu procesor Quad Core, performanțele sunt bune în jocuri și puteți alege ceva mai multe setări datorită plăcii video.

Arată la fel de bine ca și seria precedentă, doar că la interior sunt diferențe pentru că acum avem o placă video mai bună. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Avem cel mai avansat procesor de pe piață și care oferă 6 nuclee, dar și o placă video bună. Pentru gaming ne vom folos doar de cea dedicată care are memorie de 6GB și comutarea se face automat. Din Control Panel se poate pune pe implicit cea dedicat doar că veți pierde autonomie pentru că e vorba de un consum mai mare de energie. Laptopurile cu cea mai bună autonomie sunt cele ultraportabile pentru că au componente cu consum redus de energie și nu vor fi folosite pentru uz multimedia (strict office).

Păreri pro și contra

Construcția e robustă și răcirea se face destul de bine cu două ventilatoare mari, nu ca la modelele clasice ori multimedia. Chiar dacă nu are SSD, hard discul instalat e unul spațios și performant – 7200RPM. Puteți pune și un SSD M.2 dacă doriți pentru că plăcile de bază permit acest tip de SSD și chiar mai multă memorie RAM. Laptopurile noi vin cu baterii destul de bune și de cele mai multe ori sunt integrate pentru a reduce semnificativ dimensiunile laptopului.

HP Omen 15-dc1016nq poate fi îmbunătățit puțin pentru a obține rezultatele dorite în jocuri și nu trebuie să cumpărați imediat acele îmbunătățiri. SSD-urile sunt ieftine și cele NVMe sunt cele mai bune de la ora actuală, unul de 256GB ar fi de ajuns pentru sistem de operare și jocuri.

Lasă un comentariu