HP 15-dc1015nq, laptop seria Omen

Laptopul HP Omen 15-dc1015nq are un design plăcut și chiar dacă sunt noutăți la partea hardware, exteriorul rămâne același. Prețul e ceva ma mare decât bugetul alocat, dar merită pentru că avem o placă video care poate rula o mulțime de jocuri la detalii acceptabile și se poate alege în setări opțiunea pentru plăcile RTX, astfel veți avea scene mai realiste în jocuri. Chiar dacă nu avem cel mai scump procesor, Core i5 din această generație e mai performant decât Core i7 din generația precedentă.

Aceste laptopuri noi vin cu placa video RTX 2060 care înlocuiește varianta anterioară GTX 1060 care nu avea specificații atât de bune și tehnologie Ray Tracing. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul din poză are un ecran de 15 inci cu margini puțin mai mici decât generațiile precedente. Memoria RAM de 8GB poate fi suficientă pentru o mulțime de laptopuri, dar pentru utilizatorii mai pretențioși le recomand 16GB. Laptopurile vin cu numai 2 sloturi pentru memorie, nici nu ar fi nevoie de mai mult pentru că acum o plăcuță poate avea chiar și 16GB, deci poate suporta cel mult 32GB. Sistemul de răcire e diferit la aceste laptopuri și se vede că evacuarea se face prin spate, unde aveți și o parte bună din porturi.

Păreri pro și contra

Laptopurile pentru gaming au o tastatură iluminată care poate fi activată oricând, iar dacă aveți laptopul conectat la priză atunci puteți pune placa video dedicată chiar și pe implicit. Aveți posibilitatea să conectați două monitoare pentru că are două ieșiri video. Tehnologia WiFi ac 2×2 e prezentă doar pe generația nouă de laptopuri și chiar nu vă puteți dori ceva mai mult de la un laptop. Avem difuzoare stereo de tip Bang & Olufsen care oferă o claritate superioară și chiar nu aveți nevoie de mai mult.

HP 15-dc1015nq e un model avansat din cele mai multe puncte de vedere și nu putem spune că-i lipsește ceva, deci ar putea înlocui chiar și un desktop de gaming. Nu mai aveți nevoie de un monitor sau multe periferice, pentru că are un IPS cu imagine 1080p.

Te-ar mai putea interesa