HP 15-db1029nq, laptop cu AMD

Laptopul HP 15-db1029nq e interesant pentru că oferă un hardware decent și performanțele office/multimedia sunt decente. Avem un procesor AMD din seria Ryzen care e însoțit de o placă video de la același brand care are memorie video proprie – 2GB. O greutate redusă se datorează și construcției care a scăzut puțin dar e loc de mai bine și se vede că nu avem un ecran cu ramă subțire.

Din imaginea de jos se vede foarte bine că e vorba de un model clasic pe negru, iar unitatea DVD a fost eliminată. Sunt foarte puține laptopuri care mai prezintă această dotare și chiar nu înțeleg de ce au mai ținut-o atâta timp pe laptopuri, când pe desktopuri chiar nu mai e populară de mult timp. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

HP 15 db0048nq

Procesoarele cu două nuclee sunt o soluție de buget dar pot fi destul de performante dacă discutăm de cele AMD, deoarece sunt echivalente la variantele de la Intel Core. Ecranul de 15.6 inci se menține doar că avem un panel mai bun și o rezoluție mai mare. Unghiurile vizibilitate sunt foarte bune și panelul SVA e unul decent. Nu veți simți nevoia să mai conectați un monitor suplimentar, însă dacă vă doriți o diagonală mai mare pentru a viziona filme, atunci portul HDMI devine foarte util.

Păreri pro și contra

Sunt prezente două tipuri de medii de stocare – hard disc de 1TB și un SSD de 128GB, astfel aveți spațiu generos și o viteze de citire/scriere superioare. Pe SSD se instalează sistemul de operare și aplicațiile care vor porni instant. Avem porturi USB 3.1 care oferă o viteză de transfer foarte bună, iar datele confidențiale pot fi ținute pe stickuri USB. Aveți ceva mai multe dotări decât pe un desktop, motiv pentru care nu sunt necesare multe periferice – touchpad, cameră web, card reader, tehnologie bluetooth, WiFi n.

HP 15-db1029nq oferă un scor de performanță bun pentru cât costă și poate că nici nu vă doriți mai mult. Poate rula unele jocuri la detalii foarte bune însă laptopul nu e conceput pentru gaming datorită construcției și nu evacuare prin spate cum e la seriile Pavilion sau Omen.

Te-ar mai putea interesa