HP 15-db1028nq, laptop cu procesor Ryzen 3

Observăm tot mai multe laptopuri cu AMD Ryzen și aceasta nu ține cont de brand. HP 15-db1028nq e un astfel de model și oferă noul Ryzen 3 care are o placă video satisfăcătoare – Vega 3. Poate că nu se poate compara cu una dedicată, însă e mult peste una integrată de la Intel. E vorba de un gadget office accesibil, însă performanțele sunt decente și poate fi comparat cu un laptop cu Core i3. Cu alte cuvinte, nu veți face nici un compromis, iar cu acel SSD, totul va porni rapid, inclusiv sistemul de operare.

Din imaginea de jos se vede că are un design compact și de aceea acea unitate DVD nu a mai fost introdusă, oricum e destul de inutilă cu noile porturi USB de tip 3.1. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

HP 15 db0048nq

Din imaginea de prezentare nu se văd foarte bine anumite dotări și finisaje, pot spune că în realitate laptopul arată mult mai bine. Totuși, mi-ar fi plăcut să văd un ecran cu margini mai mici cum sunt la seriile mai avansate. Experiența de utilizare va fi una plăcută chiar și cu un laptop ieftin, că doar discutăm de cea mai recentă generație.

Păreri pro și contra

Noile componente sunt performante și nu are sens să cheltuiți mai mult pentru ceva ce nici nu veți folosi la maxim. Displayul laptopului de tip SVA oferă o imagine la fel de clară ca la cele de tip IPS. Laptopul acesta e mai compact de aceea greutatea sa a ajuns să fie de numai 1.8 kg, însă e loc de mai bine. Porturile laptopului sunt importante atunci când nu aveți un alt laptop ori desktop, iar acestea nu prea diferă în funcție de buget. Prețul atractiv cred că e principalul motiv pentru care ați alege acest laptop, însă voi trebuie să puneți Windows 10 pe el și o puteți face prin intermediul unui stick USB.

HP 15-db1028nq e unul dintre acele laptopuri care le puteți folosi pentru aproape orice task și înlocuiesc cu succes un desktop. Bineînțeles, mai sunt necesare câteva periferice esențiale: mouse, sistem audi și router wireless.

Te-ar mai putea interesa