HP 15-db1026nq, laptop cu Ryzen 5 3500U şi Windows 10

HP 15-db1026nq e un laptop puternic pentru acasă sau la birou. E echipat cu procesor de generaţie nouă de la AMD şi Windows 10. Procesorul e un Ryzen 5 3500U de tip quad core capabil să scoată 7807 puncte pe cpubenchmark. În felul acesta putem spune că performanţele sunt între i5 şi i7.

Laptopul vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani beneficiem de un latpă foarte aspectiv şi cu componente de generaţie nouă.
Din poza de alături se poate vedea că interiorul e unul de culoare neagră.


Păreri pro şi contra

Notebook-ul Ryzen 5 3500U e unul care vine şi cu placă video integrată capabilă – Radeon Vega 8. Aceasta e mult mai puternică decât o Intel HD şi suportă jocuri precum Dota sau Lol.
Pe partea de stocare vine cu un SSD încăpător de 512GB. În opinia mea e o alegere foarte bună.
Memoria RAM e mai mult decât suficientă pentru că e vorba despre 8GB RAM DDR4.
Vine cu sistem de operare preinstalat (Windows 10) aşa încât să poată fi utilizat din prima. Ca o paranteză, la acest cost e un best buy cu tot cu sistem.
Din păcate nu are unitate optică… care oricum nu v-ar fi fost de folos.
În schimb are foarte multe porturi printre care aş menţiona 3 USB-uri, HDMI, LAN Gigabit şi wireless ac.
Portabilitatea e una ok la o greutate de circa 1,8kg, şi bateria ţien vreo 4-5 ore în funcţie de ce faceţi pe el.

Pe piaţă există diverse variante de laptopuri, dar acesta se evidenţiază prin faptul că e gata de folosire, vine cu componente noi, preţul e unul foarte bun, iar fiabilitate e excelentă.
În general laptopurile Hp sunt apreciate de segmentul business, iar din această cauză o să vedeţi că o să vă ţină mai mult de 5-6 ani. Cu timpul o să-l schimbaţi datorită faptului că laptopurile vin cu greutăţi tot mai mici şi cu facilităţi interesante… nu e exclus ca pe viitor să vedem greutăţi de sub 1kg şi ecrane OLED.

Te-ar mai putea interesa