HP 15-db1024nq, laptop cu Ryzen 5 3500U şi SSD

HP 15-db1024nq e un laptop de generaţie nouă potrivit pentru sarcini multimedia deoarece e dotat cu procesor Ryzen 5 quad core, cip grafic Radeon şi stocare suficientă pe SSD.
Cele mai multe persoane vor aprecia acest model pentru portabilitatea sa, adică o greutate de 1,8kg şi o baterie care ţine vreo 8 ore (în funcţie de ce faceţi pe el).

Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un laptop performant de la un brand serios. Acest producător e alegerea numărul 1 când vine vorba despre laptopuri pentru firme întrucât sunt foarte fiabile.


Păreri pro şi contra

Modelul HP 15-db1024nq vine cu procesor Ryzen 5 3500U de la AMD. Acesta are patru nuclee care-l ajută să obţină 7747 puncte pe cpubenchmark. Procesorul are şi cip grafic integrat, adică un Radeon Vega 8 care e mult superior cipurilor Intel HD.
Din păcate nu vine cu unitate optică, dar are 3 USB-uri şi alte porturi utile (wireless ac, Gigabit LAN).
Memoria RAM e una de 8GB şi pentru stocare se foloseşte de un SSD tip M2 cu capacitate de 512GB. Producătorul menţionează că acest tip de stocare e de până la 17 ori mai rapidă decât un hard cu 5400 rotaţii.
Ecranul din dotare e unul de 15,6 inci cu rezoluţie FHD şi panel SVA. În felul acesta o să aveţi parte de unghiuri de vizualizare ok.
Sunetul e unul de calitate fiind vorba despre prezenţa a două difuzoare.

Per ansamblu acest laptop e unul performant pentru persoanele interesate de ceva calitativ, performant şi cu portabilitate bună.
Laptopul e gata de a fi utilizat, iar ca sistem de operare recomand Windows 10 instalat de pe un stick bootabil.
Mă bucur că HP a optat pentru procesoare şi componente AMD deoarece acestea sunt mai ieftine, fiabile şi cu performanţe multimedia superioare celora de la Intel. În trecut nu se prea foloseau procesoare AMD deoarece nu erau prea optimizate pentru laptopuri, dar acum beneficiază de cea mai nouă arhitectură pe 12 nm.

Te-ar mai putea interesa