Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

HP 15-db1023nq, laptop multimedia cu procesor Ryzen

Dacă eşti interesat de un laptop multimedia ieftin atunci HP 15-db1023nq ar fi răspunsul. E dotat cu procesor Ryzen 3 3200U (are 4626 puncte la benchmark), iar în felul acesta poate procesa/reda atât filme HD cât şi Full HD.
Caracteristicile sale îl clasează în clasa office-multimedia, iar o altă componentă care trebuie menţionată e SSD-ul de 128 de giga.

Modelul de faţă vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi şi ne arată cât de accesibile au devenit laptopurile. Iar performanţele sunt unele excelente.


Păreri pro şi contra

Modelul HP 15-db1023nq e unul cu ecran de 15,6 inci a cărui rezoluţie e 720p (HD) şi panelul e unul SVA (unghiuri de vizualizare similare cu cele ale unui panel IPS). Probabil că ar fi fost mai bun un ecran 1080p, dar la 15 inci nu cred că s-ar vedea prea mult diferenţa.
Procesorul AMD Ryzen e unul destul de performant (echivalent i3) şi are cip grafic integrat numit Vega 3.
Memoria RAM e de 4GB, iar capacitatea de stocare e una suficientă de 128 giga. Stocarea se realizează pe SSD, ceea ce face laptopul foarte rapid.
Stă bine pe partea de portabilitate deoarece vorbim despre o greutate de circa 1,8kg şi o baterie care poate să ţină până la 10 ore.
Din păcate nu vine cu sistem de operare, însă i se poate instala Windows 10 de pe un stick USB.
Stă bine pe partea de porturi şi conectică deoarece vorbim despre 3 porturi USB, HDMI, LAN Gigabit, wireless ac şi bluetooth.
Nu are nici unitate optică, dar acest lucru nu e un dezavantaj, ci un avantaj întrucât laptopul are o greutate redusă.

Modelul de faţă vine ca o alternativă la modele cu procesoare Intel, fiind la fel de performant, dar având un cost de achiziţie mai mic. Cipul grafic Vega e mult mai performant decât cele Intel HD şi nu văd de ce nu ar merge jocuri optimizate precum Lol sau ceva de genul.
Un astfel de laptop e perfect pentru acasă, dar şi la birou. Nu o să aveţi nevoie de mai mult pentru sarcini office înspre multimedia.