HP 15-db1023nq, laptop multimedia cu procesor Ryzen

Dacă eşti interesat de un laptop multimedia ieftin atunci HP 15-db1023nq ar fi răspunsul. E dotat cu procesor Ryzen 3 3200U (are 4626 puncte la benchmark), iar în felul acesta poate procesa/reda atât filme HD cât şi Full HD.
Caracteristicile sale îl clasează în clasa office-multimedia, iar o altă componentă care trebuie menţionată e SSD-ul de 128 de giga.

Modelul de faţă vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi » şi ne arată cât de accesibile au devenit laptopurile. Iar performanţele sunt unele excelente.


Păreri pro şi contra

Modelul HP 15-db1023nq e unul cu ecran de 15,6 inci a cărui rezoluţie e 720p (HD) şi panelul e unul SVA (unghiuri de vizualizare similare cu cele ale unui panel IPS). Probabil că ar fi fost mai bun un ecran 1080p, dar la 15 inci nu cred că s-ar vedea prea mult diferenţa.
Procesorul AMD Ryzen e unul destul de performant (echivalent i3) şi are cip grafic integrat numit Vega 3.
Memoria RAM e de 4GB, iar capacitatea de stocare e una suficientă de 128 giga. Stocarea se realizează pe SSD, ceea ce face laptopul foarte rapid.
Stă bine pe partea de portabilitate deoarece vorbim despre o greutate de circa 1,8kg şi o baterie care poate să ţină până la 10 ore.
Din păcate nu vine cu sistem de operare, însă i se poate instala Windows 10 de pe un stick USB.
Stă bine pe partea de porturi şi conectică deoarece vorbim despre 3 porturi USB, HDMI, LAN Gigabit, wireless ac şi bluetooth.
Nu are nici unitate optică, dar acest lucru nu e un dezavantaj, ci un avantaj întrucât laptopul are o greutate redusă.

Modelul de faţă vine ca o alternativă la modele cu procesoare Intel, fiind la fel de performant, dar având un cost de achiziţie mai mic. Cipul grafic Vega e mult mai performant decât cele Intel HD şi nu văd de ce nu ar merge jocuri optimizate precum Lol sau ceva de genul.
Un astfel de laptop e perfect pentru acasă, dar şi la birou. Nu o să aveţi nevoie de mai mult pentru sarcini office înspre multimedia.

Te-ar mai putea interesa