HP 15-db1022nq, laptop cu procesor Ryzen 5

Laptopul HP 15-db1022nq e de culoare neagră ca și restul, doar că are o construcție ceva mai modernă, adică e fără acea unitate optică. Acest brand nu oferă această dotare, însă veți găsi un SSD performant dar și spațios. Se vede diferența, pentru că sistemul de operare pornește rapid, iar aplicațiile aproape instant. E ca și cum ați avea o tabletă cu tastatură, doar că e mult mai practic deoarece poate rula un sistem de operare ca Windows 10. Trebuie să-l instalați imediat alături de un antivirus bun și sunt necesare câteva aplicații de uz zilnic (redare media, office etc).

Configurațiile cu Ryzen mi se par foarte bune și pentru gaming dar sunt mici limitări dacă nu aveți o placă video dedicată. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Componentele unui laptop sunt foarte importante când alegeți un laptop nou, iar în cazul de sus e vorba de un procesor cu 4 nuclee care rulează foarte bine cu 8GB RAM și acel SSD. Placa video e Vega 8 care se descurcă bine în jocuri cu cerințe hardware mici și trebuie făcute câteva setări pentru că nu are memorie video proprie. Memoria RAM e de ajuns și are o frecvență mare chiar dacă nu e vorba de un laptop de gaming.

Păreri pro și contra

Avem un laptop de ultimă generație care poate fi comparat cu unul care are Core i5 și o placă video foarte bună, doar că cele cu AMD vor fi de fiecare dată mai accesibile. Ecranul cu rezoluție mai mare e un alt motiv pentru care merită ales, însă IPS-urile nu au ajuns încă pe laptopurile accesibile. Puteți fi mulțumiți de actualul model pentru că și așa nu veți sta la o distanță mare de el. Multitaskingul e foarte .

HP 15-db1022nq are SSD M.2 care se instalează diferit față de cel SSD, dar nu e nimic complicat pentru că e fixat cu un singur șurub și plăcuța e foarte mică. Chiar și PC-urile vin cu plăci de bază compatibile M.2, astfel se reduce numărul de cabluri din interior și unele SSD-uri sunt avansate datorită vitezelor mari (cu suport NVMe).

Te-ar mai putea interesa